Την αύξηση στον ρυθμό εμβολιασμού με την πρώτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σέρτσος ανέφερε πως από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν κλειστεί 50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+, με συνέπεια να καλυφθεί μέσα σε τρεις ημέρες «το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι».

«50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες 60+ κλείστηκαν από την Τρίτη το μεσημέρι έως αυτή την ώρα. Το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι, έκανε σε μόλις τρεις ημέρες μια επιλογή ζωής. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε για να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από τους πιο ευάλωτους» έγραψε ο κ. Σκέρτσος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του emvolio.gov.gr, 15.948 εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 7.078.911 εμβολιασμοί με τουλάχιστον μια δφόση σε όλη τη διάρκεια της εμβολιαστικής καμπάνιας κατά της Covid-19 στη χώρα.