Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα λιανεμπορίου στη Βαυαρία από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου. Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε να εφαρμόσει το μέτρο από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Χριστιανοκοινωνιστής Μάρκους Ζέντερ).

Ο «κανόνας 2G» (εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό) θα ισχύσει και για τους υπαίθριους χώρους σε εστιατόρια.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα γίνουν πιο αυστηρά τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις, ο Μάρκους Ζέντερ υποστήριξε ότι, από αύριο οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Τo επόμενο μέτρο που θα εφαρμόσει η τοπική κυβέρνηση της Βαυαρίας είναι τα υποχρεωτικά τεστ Covid των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς.

Η Πολωνία και η Ελβετία μπαίνουν στη λίστα «υψηλού κινδύνου»

Στο μεταξύ, το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» ανακοίνωσε σήμερα ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων του κορωνοϊού, η κυβέρνηση του Βερολίνου θα εντάξει από την Κυριακή τις χώρες - Πολωνία και Ελβετία - στις «περιοχές υψηλού κινδύνου».

Όποιος ταξιδιώτης εισέρχεται στη χώρρα από τις περιοχές υψηλού κινδύνου και δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει από Covid, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για δέκα ημέρες και να υποβληθεί σε τεστ κορωνοιού πέντε ημέρες μετά την άφιξή του στη Γερμανία.

Πηγή: protothema.gr