Εγκαινιάστηκε η συνεργασία της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας στα Παλαιά Σφαγεία.

Το πρώτο σχολείο που συμμετείχε στο εκπαιδευτικό εργαστήριο - σεμινάριο με θέμα «Καρναβαλική μάσκα» είναι το 45ο Δημοτικό Σχολείο. Τους μαθητές της Δ΄ τάξης συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : η Δ/ντρια κα Ερμιόνη Τσιλιγκιριάν, και οι δάσκαλοι κα Βενετία Υφαντίδου και κ. Ιωάννης Κατσικαρέλης.

Ξεναγήθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία συζητώντας παράλληλα δημιουργικά με την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ για την Ιστορία του Καρναβαλιού και του Καραγκιόζη.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μ’ όλη τη διαδικασία. Αρχικά εκπαιδεύτηκαν και κατασκεύασαν καταπληκτικές καρναβαλικές μάσκες στο δημιουργικό εργαστήριο (ΝΚ2) και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην αίθουσα Κ7 για να  παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό με θέμα το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Επίσης εκεί έγινε προβολή παράστασης του Χρήστου Καλπουζάνη (συνδυασμός animation, θεάτρου σκιών) με τίτλο «Τα λιοντάρια της πλατείας» πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Παύλου Σκούρα καθώς και μικρής ταινίας animation με τίτλο «Τήλε και …αγαπημένοι-Τα ευτράπελα της τηλεκπαίδευσης» του Γιώργου Μελισσαρόπουλου η οποία είναι βασισμένη σε διάλογους από το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Τα παιδιά διασκέδασαν, πήραν τις μάσκες που κατασκεύασαν για το  σχολείο τους και φάνηκε ότι χάρηκαν ιδιαίτερα την επίσκεψη τους στο νέο σπίτι του Βασιλιά Καρνάβαλου.

*Ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε στο πλαίσιο του έργου SPARC το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020».