Πρώτο θέμα είναι τις τελευταίες μέρες σε sites, πρωτοσέλιδα και δελτία ειδήσεων ο έμμεσος υποχρεωτικός εμβολιασμός που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη για τους άνω των 60.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα και η γενική τάση λοιμωξιολόγων και πολιτικών προς την υποχρεωτικότητα είναι οι πηγές των συζητήσεων ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, δίνοντας παράλληλα έμπνευση για δημιουργίες στα social media.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το βίντεο που ανήρτησε στο youtube το κανάλι της Spicy.

Σε αυτό, η μουσικοθεατρική ομάδα "Kiss My Cash" παρουσιάζει με σατιρική διάθεση έναν εναλλακτικό τρόπο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο οποίος αφορά το κάρφωμα των ενέσεων με την βοήθεια ενός ελεύθερου σκοπευτή. 

Το βίντεο έχει γυριστεί στην πλατεία Γεωργίου και καυτηριάζει τα νέα μέτρα και τον διαχωρισμό των πολιτών με έναν αν μη τι άλλο ευφάνταστο τρόπο, μέσα από ένα σενάριο που θα μπορούσαμε κάλλιστα να το δούμε σε ταινία φαντασίας.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που σχολιάζουν χιουμοριστικά, απευθυνόμενοι προς τους συντελεστές του βίντεο, να μην βάζουν... ιδέες στους ειδικούς μιας και η δημιουργία τους έχει αρχίσει να γίνεται viral.

Δείτε το:


Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του βίντεο: "Οι "Kiss My Cash" είναι μια νέα μουσικοθεατρική ομάδα που φιλοδοξεί ν’ αφήσει το δικό της στίγμα στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου. Με δικά τους τραγούδια, διασκευές γνωστών τραγουδιών σε ροκ και έθνικ ύφος, αλλά και μία ανατρεπτική σατιρική ματιά μέσα από μικρά θεατρικά γκάγκς, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί, όπως λένε οι ίδιοι…«αν δεν αναποδογυρίσεις τα πράγματα, δεν θα μάθεις ποτέ την σωστή τους πλευρά. Είμαστε ζημιάρηδες και μας αρέσει». Aποτελούνται από τον Μιχαήλ Άνθη που γράφει τα κείμενα κι έχει την ευθύνη της σκηνοθεσίας, τον Χριστόφορο Γερμενή που έχει την μουσική διεύθυνση και επιμέλεια, την ηθοποιό Μαρένια Πάλλη και την τραγουδίστρια Μαρία Μητρούλια. Παλαιότεροι και καταξιωμένοι οι πρώτοι δύο, νεότερες και ταλαντούχες η Μαρένια και η Μαρία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προξενέψουν το καλό τραγούδι με τη σάτιρα, τη μουσική με το χιούμορ, τα προβλήματα της καθημερινότητας με την αισιοδοξία".