Η 7η Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία. Παράλληλα θα υπάρχουν τα 50 ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα στα οποία προβάλλονται νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους. Τα ψηφιακά περίπτερα θα παραμείνουν επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12.12.21.

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 20 συνεδρίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο στις αίθουσες του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή 120 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ομιλίες με πλούσια θεματολογία, όπως Μεταφορά τεχνολογίας, χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας- αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες και βραβεύσεις, απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό.
Εκπρόσωποι δε της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών.

Η πολιτεία θα εκπροσωπηθεί από Υπουργούς και υφυπουργούς ενώ την Κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση θα παρίστανται οι υφυπουργοί κ.κ. Χρήστος Δήμας, Άγγελος Συρίγος, ο Αχαιός υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής.
Επίσης, θα παραβρεθούν ο Καθηγητής Περικλής Μήτκας, πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν τα βιομηχανικά διδακτορικά που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και απαντούν στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας-παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες τις ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., DEMO S.A./Βιομηχανία Φαρμάκων, ΑΔΑΜΑΝΤ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ, ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε. Αειφόρων Προϊόντων και Υπηρεσιών, και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.

Τρεις (3) European Patent Attorneys θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά θα εξηγήσουν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές. Επίσης, θα δοθεί βήμα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους 3 σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

Στην Patras IQ θα συμμετέχουν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας.

Η Patras IQ ως γνωστό, διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Περισσότερα: https://patrasiq.gr/

Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021 το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους απόφοιτους του

Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους διακεκριμένους απόφοιτους του Ιδρύματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα: 13.00 και περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό και επίσημη παρουσίαση του κοινωνικού δικτύου των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών (https://alumni.upatras.gr/) από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητή Διονύσιο Μαντζαβίνο.

Ομιλίες από τους διακεκριμένους απόφοιτους κ.κ.:

Κωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος – Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών
Συντονιστής της εκδήλωσης: Γιώργος Πλής, Δημοσιογράφος