Η αναφορά για τις 11 διασωληνωμένους του ΠΓΝ Πατρών που βρίσκονται εκτός της ΜΕΘ και νοσηλεύονται στην απλή κλινική covid, έχει προκαλέσει αίσθηση και δείχνει το πόσο ασφυκτική είναι η κατάσταση για το δημόσιο σύστημα υγείας στην Πάτρα.

Ύστερα από το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα που έχει "γονατίσει" εξαιτίας της υπό-στελέχωσης των ΜΕΘ, έχοντας μέχρι προσφάτως έναν ασθενή που ήταν διασηληνωμένος και νοσηλευόταν εκτός αυτής, φαίνεται ότι έχει έρθει η σειρά του ΠΓΝ Πατρών.

Η σχετική αναφορά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, Δημήτρη Ζιαζιά που σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ καλεί τους υπευθύνους να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

«Πρόκειται για μία απάνθρωπη κατάσταση το να είναι κανείς διασωληνωμένος και να νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ. Κάθε στιγμή από την νοσηλεία του χωρίς να βρίσκεται σε ΜΕΘ είναι εις βάρος της υγείας του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιαζιάς, τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν από τη διοίκηση της υγείας.

Από την άλλη μεριά οι κύκλοι της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στη διοίκηση του νοσοκομείου για να ανοίξουν και άλλες ΜΕΘ, προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες.

Το πότε θα γίνει αυτό και σε ποιους χώρους από τη στιγμή που ήδη έχουν πιεστεί όλες οι υπόλοιπες κλινικές του ΠΓΝ Πατρών, αυτό θα φανεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όταν θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργασίες.