Με τον Νίκο #μαζι

Γιατί ο Νίκος αποτελεί την ελπίδα για την χώρα και την προοπτική για την παράταξη.

Γιατί θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον πολιτικό του προσανατολισμό.

Γιατί θέλω να έχουμε μια σαφή ιδεολογία με ενιαίες προγραμματικές θέσεις. Γιατί δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να συγκυβερνήσει ξανά από τη θέση του μικρότερου εταίρου και να εξαφανιστεί. Γιατί το κόμμα που υποστηρίζω δεν θέλω να βρεθεί ταυτισμένο πολιτικά με άπιαστα οράματα, αποτυχημένες πολιτικές και, κυρίως, με την εικόνα του νεοπλουτισμού και του νεποτισμού. 

Γιατί θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει μια αυτόνομη πορεία.

Άρα δεν επιζητώ ένα κόμμα που απλά θα κάνει την επιστροφή, ζήτω την επαναφορά του κινήματος που θα κάνει την ανατροπή. Για εμένα, αυτή η νέα προσπάθεια σημαίνει όλα από την αρχή.

Για να γίνει αυτή η ανατροπή χρειαζόμαστε μια νέα ταυτότητα. 

Για μια συμπεριληπτική Δημοκρατία, που δεν θα είναι ισχνή και αποστεωμένη από την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης. Με δουλειές για όλους, προστασία της εργασίας και την πολυπόθητη αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αντικειμενικές δυνατότητες της χώρας για την προάσπισή τους. 

Με δίκαιη και κοινωνικά επιμερισμένη λογική της αναδιανεμητικής πολιτικής, μακριά από κάθε λογική πελατειακού κράτους και αναξιοκρατίας. Με νέες και δίκαιες θέσεις στα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας όπως π.χ. το δημογραφικό, την ανεργία των νέων, τις συντάξεις πείνας, την δημόσια - δωρεάν υγεία και εκπαίδευση, την επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία, δίχως να μετριάζουμε το πολιτικό και κοινωνικό κόστος για την μετάβαση σε μια νέα πράσινη και κλιματικά αειφόρο οικονομία.  Δίχως αυτό να σημαίνει ότι ξεχάσαμε το όραμά μας για την πατρίδα, για την Εθνική ανεξαρτησία, την Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Με συλλογική πίστη σε μια Ελλάδα χωρίς διχασμούς, χωρίς διαιρέσεις, για ένα νέο κινηματικό Πανελλήνιο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που θα μας ενώνει.

Γιατί επιθυμώ η προσπάθειά μας αυτή να δημιουργήσει ελπίδα για συμμετοχή σε αυτή την ανατροπή, να εμπνεύσει τους νέους μας, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σύστημα, που σήμερα δεν διαθέτει την δυναμική να καταθέσει μια ολοκληρωμένη σειρά αξιόπιστων εναλλακτικών προτάσεων.

Γι’ αυτό ψηφίζω Νίκο Ανδρουλάκη

#mazimprosta

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν

τ. Αντινομάρχης Αχαΐας

π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας