Είναι πάμπλουτος, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοφτερό και επιχειρηματικό μυαλό, ενώ του αρέσει να αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα και να παράγει ελιές από την Πελοπόννησο!

Ο λόγος για τον Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνο μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, μια και, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Ο Σείχης είναι ιδιοκτήτης ενός ελαιώνα στην Ερμιόνη με 60.000 ρίζες  και μιας  μονάδας τυποποίησης ελαιολάδου στην Ηλεία. Πάμπλουτός, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό, ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητα ξενοδοχεία και τώρα ελαιώνες.

 Αν κάποιος θέλει να τον χαρακτηρίσει, ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» ταιριάζει γάντι σε αυτόν το μυστικοπαθή γαλαζοαίματο που εσχάτως εισήλθε και στην αγροκαλλιέργεια, με αγορές ελαιώνων στην Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Αχαΐα αλλά και την Κρήτη με άγνωστο προς το παρόν τίμημα.

Η Ερμιόνη με τον ελαιώνα που έχει 60.000 ρίζες και η μονάδα τυποποίησης στο νομό Ηλείας είναι μόνο η αρχή αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές στον συγκεκριμένο χώρο παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.

Η  νέα επένδυση του σεΐχη όπως και όλες τις υπόλοιπες στην Ελλάδα χειρίζεται η εταιρεία Druzy ΑΕ, συμφερόντων Αλ Ναϊάν, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και διευθύνουσα σύμβουλος η σύζυγος του Μαίρη Σάββα.

Ο Aλ Ναϊάν σπανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έρχεται στα μέρη μας και όταν συμβαίνει αυτό το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι αφού αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών στα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα δεν επιθυμεί την παραμικρή δημοσιότητα.

Η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε πάνω από 10 δις δολάρια, αφού η μυστικότητα του διακρίνει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του είναι πανταχού παρούσα – πόσο μάλλον σε ό,τι έχει να κάνει με τα περιουσιακά του στοιχεία.