Η Κατερίνα Παπουτσάκη έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου και μίλησε για όσα έγιναν στον καλλιτεχνικό χώρο με το Me Too και πως αντιμετώπισε κι η ίδια άσχημες συμπεριφορές που της έτυχαν.

Ξημερώνουν καλύτερες μέρες για τους καλλιτέχνες μετά το #metoo;

Ναι, πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερες. Πιστεύω ότι κάποιος που θα συμπεριφερόταν άσχημα, τώρα θα το σκεφτεί πολλές φορές πριν το πράξει… Επιπλέον θα δοθεί βήμα σε ανθρώπους που έχουν αξία, ξεσκαρτάρεται το πράγμα και έτσι θα επικρατήσουν το καλό, οι αγνές προθέσεις, η διάθεση για δημιουργία και η συναδελφικότητα. Όλες αυτές οι αρχές θα είναι πια μπροστά και εύχομαι να μην έχει γίνει άδικα όλο αυτό. Ελπίζω να μην σταματήσει, αλλά να συνεχίσει και από ένα σημείο και μετά να μην χρειάζεται να το συζητάμε, γιατί απλά δεν θα υπάρχει.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε πριν λίγο καιρό να μιλήσετε ανοιχτά για τη δύσκολη συνεργασία που είχατε στο παρελθόν με τον Γιώργο Κιμούλη;

Με προσέγγισε η Ζέτα Δούκα που έκανε αυτό το ξεκίνημα και δεν μπορούσα να μην είμαι δίπλα της και να μην την στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα. Η δική μου πάντως εμπειρία δεν ήταν τόσο τραυματική, αλλά αυτό που εξέφρασα ήταν ένα μήνυμα υποστήριξης και σύνδεσης με αυτό που πέρασε η Ζέτα. Μπορούσα να καταλάβω τότε, το πόσο παραβιαστική μπορούσε να γίνει αυτή η συμπεριφορά, γιατί πράγματι υπήρχε και σε εμένα ήταν άσχημη.

Εξαιτίας αυτής της συνεργασίας δηλώσατε πως χάσατε τη φωνή σας, τι ήταν αυτό τότε που σας έδινε δύναμη να συνεχίσετε αυτή τη συνεργασία;

Περισσότερο ήταν η αίσθηση πως δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου παραβιάσει την επιθυμία να ολοκληρώσω αυτό που έχω ξεκινήσει.

Η συνεργασία σας με τον Πέτρο Φιλιππίδη πώς ήταν;

Δεν είχα προσωπικά πρόβλημα, όμως πάντοτε τον συνόδευαν αυτές οι φήμες.

Το κοινό γύρισε στους καταγγελλόμενους οριστικά την πλάτη ή πιστεύετε ότι αυτό μελλοντικά μπορεί να ξεχαστεί;

Όχι, πιστεύω ότι τους γύρισε την πλάτη διά παντός. Έτσι αισθάνομαι.