Συστατικά

250 γρ. πράσα, καλά καθαρισμένα
130 γρ. καρότα, καλά καθαρισμένα
1 κρεμμυδάκι
1 αβγό
100 γρ. γιαούρτι
45 ml γάλα
150 γρ. μυζήθρα
50 γρ. γλυκιά γραβιέρα
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι
2 κουτ. του γλυκού baking powder
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, πλένεις τα πράσα σου και τα κόβεις προσεκτικά σε ροδέλες.
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο, μεταφέρεις τις ροδέλες και λίγο κρεμμυδάκι. Τσιγαρίζεις για περίπου 3 λεπτά και αφήνεις για άλλα 7 να σιγοβράσουν, προκειμένου να απορροφήσουν τα υγρά και να μαλακώσουν.
Τρίβεις το καρότο στον τρίφτη και κόβεις λίγο μαϊντανό. Τα ρίχνεις στο κατσαρολάκι και απομακρύνεις από τη φωτιά.
Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπολ, χτυπάς το γάλα, το γιαούρτι, το αβγό, τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνεις.
Διαλύεις το baking στο αλεύρι και το προσθέτεις στο παραπάνω μπολ. Προσθέτεις τα πράσα και το καρότο και ζυμώνεις, μέχρι το μείγμα σου να ενοποιηθεί.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή απλά ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς, αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις προαιρετικά λίγο σουσάμι.
Ψήνεις την πίτα για 40 – 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε μερίδες.

Πηγή: tlife.gr