Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, το ακόλουθο ψήφισμα:

Η πρόσφατη κακοκαιρία και οι ζημιές που προκάλεσε σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές (δρόμοι, Μαρίνα κ.α.), αποκαλύπτει την παντελή απουσία μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, από τις φυσικές καταστροφές.
Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, συναντήσεις, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υλοποίησαν τα απαραίτητα έργα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών στο Δήμο μας, αλλά και τους γειτονικούς Δήμους, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.
Τα έργα που προστατεύουν το λαό από τις φωτιές, τις πλημμύρες τους σεισμούς, δεν είναι «επιλέξιμα» και δεν υλοποιούνται, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, τα θεωρούν κόστος.
Γι’ αυτό καθυστερούν επί χρόνια και δεν ολοκληρώνονται από τις κυβερνήσεις και τους μεγαλοεργολάβους της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, τα αντιπλημμυρικά έργα στην Δημοτική Ενότητα Ρίου, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Δήμου και των κατοίκων και τις δεσμεύσεις του προηγούμενου Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού, ότι τα έργα θα κατασκευαστούν.
Έγκαιρα ο Δήμος μας, από την πρώτη κυριολεκτικά στιγμή της κακοκαιρίας, με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματά του, έδωσε μάχη μαζί με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες, για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.
Ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες και καταστήματα της πόλης μας. Ο Δήμος σε επαφή με τους πληγέντες θα πάρει μέτρα, στην κατεύθυνση ανακούφισής τους, σε θέματα δημοτικών τελών κλπ.
Διεκδικούμε:
Να δοθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές σ’ εκείνους που επλήγησαν.
Να δοθεί από την κυβέρνηση η αναγκαία χρηματοδότηση στο Δήμο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές του.
Να κατασκευαστούν -χωρίς άλλη καθυστέρηση- τα απαραίτητα έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης από τη διάβρωση και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα.
Χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη εργαζομένων, για την ολοκληρωμένη προστασία και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.