Διακοπή παραστάσεων του Καρυοθραύστη, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανακοινώνει ότι διακόπτονται για λόγους γενικότερης προστασίας της δημόσιας υγείας, οι πετυχημένες παραστάσεις του έργου Ο Καρυοθραύστης σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου. Έτσι μία από τις πιο σημαντικές παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων.

Οι θεατές που έχουν προαγοράσει τα εισιτήρια τους  από το ταμείο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων θα έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς από τον ίδιο χώρο στις γνωστές ώρες λειτουργίας (10:00-13:00 και 18:00-21:00, εκτός Δευτέρας).

Για τους θεατές που έχουν κάνει  ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων μέσω της ticketservices, η εταιρεία  θα καταθέσει  τα χρήματά τους στον λογαριασμό συναλλαγής τους.

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε σύντομα τις παραστάσεις, υπό καλύτερες συνθήκες. 

 

ΜΠΑΛΛΕΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΠΑΤΡΑΣ- Καλλιτεχνική Διεύθυνση Λουκάς Θάνος

P.I. TCHAIKOFSKY-Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ σε χορογραφία Γιάννη Αντωνίου

Ο Καρυοθραύστης, ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι η πρώτη  παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα  21:30, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας. 

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών, το οποίο διασκεύασε ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς. 

Υπόθεση:
Παραμονή Χριστουγέννων. Η μικρή Κλάρα παίρνει δώρο από τον νονό της Ντροσελμάγιερ, τον τρομερό εφευρέτη, ένα μικρό, ξύλινο στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται, η Κλάρα πηγαίνει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κοιμίσει το αγαπημένο της στρατιωτάκι. Το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα και η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα μυστηριώδη, φανταστικό κόσμο. Εκεί, σ’ ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης, ο Kαρυοθραύστης καλείται ν’ αντιμετωπίσει τους μοχθηρούς ποντικούς και τη Βασίλισσά τους.                                                                                    Ο Kαρυοθραύστης αναδεικνύεται σε νικητή της μάχης και μεταμορφώνεται σε γοητευτικό πρίγκιπα. Μαζί με τη μικρή Κλάρα ξεκινάνε ένα μαγευτικό, ονειρικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις!

Συντελεστές

Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου

Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου

 

Χορεύουν: 

Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη,  Αγγελική  Αναργύρου,  Μαρία Καμπανού,  Ανναθαλία Καράμπελα,    Χριστιάνα  Κατσιμπράκη,  Μαρία Κίκινα,   Ιωάννα  Λουπέτη, Νόνη  Μπούφη, Errik Nour,  Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.

Ινφο:

Πρώτη παράσταση (πρεμιέρα): Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 21:30

Παραστάσεις:

Δεκέμβριος

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 19:00

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 19:00

Πέμπτη  23 Δεκεμβρίου στις 19:00

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 19:00

Κυριακή  26 στις 12:00 και στις 19:00

Τετάρτη  29 Δεκεμβρίου στις 19:00

Πέμπτη  30 Δεκεμβρίου στις 19:00

Ιανουάριος

Σάββατο 1 Ιανουαρίου στις 19:00

Κυριακή  2 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00

Τετάρτη  5 Ιανουαρίου στις 19:00

Πέμπτη   6 Ιανουαρίου στις 19:00

Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00

Κυριακή  9 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610 273613

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Οικογενειακό 20 ευρώ (2 γονείς και παιδιά)

Με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής