Μπορεί σε ορισμένες πόλεις της επικράτειας να παρατηρείται μία αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία τους για τις μέρες των γιορτών, όμως σίγουρα η Πάτρα και γενικότερα η περιοχή της Αχαΐας (με εξαίρεση τα Καλάβρυτα) δεν είναι μέσα σε αυτές.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα για ακόμα μία χρονιά το ενδιαφέρον για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι σχεδόν ανύπαρκτο. «Ας μην γελιόμαστε. Η Πάτρα δεν είναι μέσα στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς για έναν επισκέπτη που θέλει να κάνει γιορτές σε ένα μέρος μακριά από το σπίτι του.

Δεν ήταν ποτέ και ούτε είναι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος. «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει ένα προγραμματισμός από όλους τους φορείς, να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και γενικότερα να έχει πράγματα να δείξει η πόλη στην επισκέπτη.

Ξέρουμε, άλλωστε, ότι το ενδιαφέρον για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το έχει κεντρίσει η πόλη των Τρικάλων τα ξενοδοχεία της οποίας έχουν ένα υψηλό ποσοστό κρατήσεων τα Σαββατοκύριακα».

Στην Αχαΐα τα εποχικά ξενοδοχεία έχουν κλείσει και δεν ανοίγουν την περίοδο των γιορτών, ενώ στην Πάτρα οι κρατήσεις είναι σε ένα χαμηλό ποσοστό. «Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουν ξεκινήσει ξανά ορισμένες σχολικές εκδρομές και υπάρχουν ορισμένες κρατήσεις από αυτόν τον τομέα. Από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από τις υπηρεσίες και την ιστορία που έχει πίσω του το κάθε ξενοδοχείο».


Όμως πέρα από την Πάτρα και την Δυτική Αχαΐα σε χαμηλές "πτήσεις" είναι και τα ξενοδοχεία του Αιγίου και της Αιγιαλείας, παρά την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την πόλη για την ανάδειξη του Πάρκου των Χριστουγέννων.

«Τα εποχικά ξενοδοχεία της είναι και εκεί κλειστά. Τώρα σε ότι αφορά την πόλη του Αιγίου και το Πάρκο των Χριστουγέννων, μακάρι να έχει αποτελέσματα αυτή η προσπάθεια που γίνεται.

Όμως μέχρι ώρας το Πάρκο θα έλεγα ότι είναι κάτι που αφορά κυρίως την τοπική αγορά. Δεν νομίζω ότι προσελκύει επισκέπτες, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε υπόψη μας».

Όσο για τα Καλάβρυτα; «Πιστεύω ότι αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από πλευράς υγειονομικής κατάστασης, θα πάνε αρκετά καλά τις φετινές γιορτές».