Καταγγέλλουν παράνομες κατασκευές επέκτασης στον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο, οι σύλλογοι και οι φορείς του ανατολικού διαμερίσματος του δήμου Πατρέων.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν «παρά τις προηγούμενες καταγγελίες μας στους καθ΄ ύλην υπευθύνους, αυτοί δεν έπραξαν τα προβλεπόμενα από το νόμο, (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με αποτέλεσμα η παράνομη ανέγερση να συνεχίζεται και ο καταυλισμός να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα».

Όπως λένε «ο καταυλισμός αναπτύσσεται και επεκτείνεται ο καταυλισμός, σε μονιμότερες πλέον κατασκευές, ενώ οι κατοικούντες είναι, οι περισσότεροι, αγνώστου ταυτότητος, μετακινηθέντες οργανωμένα από άλλες περιοχές».

Η Επιτροπή Κατοίκων απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα:

Γιατί η Αστυνομία δεν επεμβαίνει, εφαρμόζοντας το νόμο, αφού πραγματοποιεί συχνές περιπολίες στην περιοχή;

Γιατί η Πολεοδομία, όχι μόνο δεν απαντάει στις ομαδικές έγγραφες καταγγελίες των Σωματείων και Συλλόγων μας για παράνομη ανέγερση αυθαιρέτων ως έχει υποχρέωση; και γιατί δεν προβαίνει αμέσως στην εφαρμογή όλων όσων προβλέπουν οι νόμοι περί των αυθαιρέτων κατασκευών.

Η ΕΤΑΔ, ως ιδιοκτήτρια του χώρου, παρά τα σωστά μέτρα τα οποία έλαβε μετά την προηγούμενη καταγγελία μας γιατί δεν επιτηρεί από μόνη της τον χώρο ώστε να επεμβαίνει άμεσα;

Τα ερωτήματα αυτά είναι από τους εξής συλλόγους της περιοχής: Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας, Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία η Γηροκομίτισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Εγλυκάδος, Περιβαλλοντικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ριγανοκάμπου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Εγλυκάδος «Η Μεταμόρφωση Σωτήρος», Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Ρωμανού, Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου.

Όπως λένε οι εκπρόσωποι τους συνεχίζουν τον αγώνα τους για κατάργηση -μεταστέγαση του παράνομου καταυλισμού και την απόδοση του παλιού σκουπιδότοπου στην πόλη για τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου και ζητούν ενημέρωση από τους φορείς για τις ενέργειες που έχουν κάνει για τις συγκεκριμένες καταγγελίες.