Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στον Χελμό και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναμένεται να ανοίξει τις πύλες στις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Χιονοδρομικό Κέντρο είχε μείνει κλειστό την περσινή σεζόν, εξαιτίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Ήδη τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει στην περιοχή και ήδη οι άνθρωποι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να υποδεχθούν και αυτό τον χειμώνα τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση, θα λειτουργεί μόνο το σαλέ καθώς ακόμα δεν υπάρχει το απαιτούμενο χιόνι, που θα επιτρέπει να λειτουργήσουν οι πίστες. Το πότε θα ανοίξουν οι πίστες αυτό είναι ένα θέμα που θα εξαρτηθεί από τον καιρό.

«Έχουν γίνει οι πρώτες χιονοπτώσεις, περιμένουμε τις επόμενες και από εκεί θα κριθεί το πότε θα ανοίξουν οι πίστες για να υποδεχθούμε τον κόσμο και να λειτουργήσει έτσι κανονικά το Χιονοδρομικό μετά από έναν χρόνο που ήταν το κέντρο ήταν σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας των μέτρων που είχαν παρθεί για τον κορωνοϊό» τονίζει από την πλευρά του το διευθυντής του Χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει και νέα χιονόπτωση που ενδέχεται να είναι αρκετή για να ανοίξουν ορισμένες από τις πίστες του.

Ευχής έργον θα ήταν να ανοίξουν οι πίστες πριν από τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο τους σκιέρ που σκοπεύουν να ανέβουν στα Καλάβρυτα για τις γιορτές.

Κάτι που θα τόνωνε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την τουριστική κίνηση και των επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όμως για την ώρα αυτό είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό.

«Από την δική μας πλευρά είμαστε πανέτοιμοι για να ανοίξουμε. Έχουμε ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα του σαλέ και εφόσον υπάρξει χιονόπτωση είμαστε εδώ για να επαναξιολογήσουμε την κατάσταση εφόσον χρειαστεί».


Περιμένουν την ΚΥΑ

Σε ότι αφορά τα μέτρα και ο τρόπος που θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό, άπαντες βρίσκονται σε αναμονή για την έκδοση της ΚΥΑ που θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Το Χιονοδρομικό πάντως έχει προχωρήσει από μόνο του στην έκδοση πρωτοκόλλων για την προστασία των επισκεπτών και των σκιέρ, τα οποία θα προσαρμοστούν στις αποφάσεις της ΚΥΑ.

Για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι στα σαλέ θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης και περιμένουν να δουν τι θα ισχύσει για τις πίστες και αν επιτραπούν οι ανεμβολίαστοι με την επίδειξη αρνητικού rapid τεστ.