Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 και το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος.

Σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 είπε πως, «η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ό,τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».

«Από άποψη νομικής, συνταγματικής, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο», είπε, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στον ΑΝΤ1.

Πειθαρχικά για τους αρνητές γιατρούς
Ερωτηθείς σχετικά με τις «πηγές ενημέρωσης και επηρεασμού» των αρνητών όταν μεταξύ τους συγκαταλέγονται γιατροί είπε πως, «πολλές περιπτώσεις Ιατρικών Συλλόγων έχουν ξεκινήσει ήδη για πειθαρχικά , υπάρχει όμως πολύ χώρος για τέτοιες περιπτώσεις που επηρεάζονται από το διαδίκτυο».

Εξέφρασε την άποψη ότι, «πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην 1η γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Ο οικογενειακός, ο γυναικολόγος».

Διαβάστε επίσης: Τσακρής – Πιθανό να κάνουμε έξτρα δόση εμβολίου για την Όμικρον
Σχετικά με την πρόταση που γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, για εμβολιασμό με την 3η δόση σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο Χ. Γώγος είπε πως «έχει γίνει καιρό η συζήτηση», εξηγώντας ότι, «αλλάζουν συνεχεία τα δεδομένα», σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι που νοσούν είναι αυτοί που έχουν κάνει και τη 2η δόση και πριν από το εξάμηνο».

«Χρειάζεται ροή ενημέρωσης γιατί τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν», κατέληξε.