Για ολική καταστροφή των επιχειρήσεων τους κάνουν λόγο οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης, στα Βραχνέικα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, η συνεχόμενη βροχή, ο δυνατός αέρας και η θάλασσα που βγήκε έξω, είναι μεγάλες και θα αναγκαστούν για να τις επιδιορθώσουν στην διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων τους για ένα διάστημα.

‘Όπως λένε από τη μια τα μέτρα προστασίας, από την άλλη το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και πλέον η καταστροφή αυτή που τους βρήκε θα αναγκάσει αρκετά από τα καταστήματα αυτά να οδηγηθούν στο λουκέτο, αν δεν αλλάξει κάτι.

«Δεν θα προλάβουμε το καλοκαίρι» ανέφεραν χαρακτηριστικά στις κάμερες των καναλιών που βρέθηκαν στην περιοχή τους για να καταγράψουν τις ζημιές. «Τα μαγαζιά μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτή την κατάσταση και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πάμε ψωμί για αυτές τις μέρες στα σπίτια μας και στα παιδιά μας».

Πάντως από την πλευρά του ο δήμος ήδη έχει κάνει αίτηση προς την Περιφέρεια και τους φορείς της κυβέρνησης για έκτακτη χρηματοδότηση για όλες αυτές τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην νότια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.