Με μέτρα προστασίας και ασφάλειας ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα.

Η προσέλευση του κόσμου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές των περασμένων ετών αφού αρκετοί λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο νομός προτίμησαν να πάνε να προσκυνήσουν μία άλλη μέρα.  

Ρόλο στην μειωμένη προσέλευση του κόσμου, σε σύγκριση με άλλες χρονιές έπαιξαν και η κακοκαιρία που επικρατούσε ανήμερα της εορτής αφού κατά διαστήματα η βροχή ήταν έντονη.

Πάντως, οι πιστοί δεν σταμάτησαν να προσέρχονται για να προσκυνήσουν έως τις βραδινές ώρες. Υπήρχαν αυστηρά μέτρα από την Ιερά Μητρόπολη, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε προσληφθεί και εταιρεία σεκιούριτι, με τους ανθρώπους της να κάνουν συστάσεις εκεί που χρειαζόταν.

Ωστόσο, δεν έγιναν έλεγχοι με βάση τα όσα ορίζει η ΚΥΑ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid τεστ. Η είσοδος των πιστών προς τον ναό ήταν μια και συγκεκριμένη, ενώ η έξοδος από διαφορετική πόρτα.

Τέλος, παρόλο που έξω από τον ναό υπήρχε συνεργείο από τον ΕΟΔΥ για rapid test και δειγματοληπτικούς ελέγχους, η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πάρθηκαν πάνω από 100 δείγματα όλο το διήμερο.

Κύκλοι της τοπικής εκκλησίας και της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρουν, ωστόσο, ότι όλα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τα μέτρα τηρήθηκαν στο ακέραιο, ενώ το προσκύνημα έγινε με ασφάλεια, χωρίς περιθώρια για διασπορά.