Μεγάλη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων αλλά και των ύποπτων περιστατικών που εισέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων προκαλεί ασφυξία.
Οι εφημερίες για το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι… μαρτυρικές καθώς καλούνται να διαχειριστούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών από Covid -19. Την Δευτέρα οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας έφθασαν τις 195!

Την Κυριακή τη νύχτα, η εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ήταν δύσκολη, καθώς έγιναν 24 νοσηλείες σε ένα βράδυ.

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται συνολικά 95 ασθενείς στις Κλινικές Covid, 13 στην ΜΕΘ Covid, 1 στην Παιδιατρική και 1 στη ΜΕΘ Παίδων, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» (το οποίο εφημέρευε χθες και επίσης η προσέλευση ήταν μεγάλη) νοσηλεύονταν 76 ασθενείς στην Κλινική και 9 στην ΜΕΘ Covid.

20 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Συνεχίστηκαν και την Δευτέρα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο ευρύ κοινό από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Έγιναν 380 τεστ στο Επιμελητήριο όπου εντοπίστηκαν 11 θετικά, στον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα έγιναν 84 τεστ και βρέθηκαν 4 θετικά, στο Αίγιο από τα 86 δείγματα βρέθηκαν 2 θετικά, ενώ σε Γηροκομείο της Πάτρας που δοκιμάζεται το τελευταίο διάστημα από την πανδημία ελήφθησαν 40 δείγματα και βρέθηκαν τρία ακόμα θετικά.