Ο 28χρονος Στέλιος Τσεκουρλούκης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Βαρθολομιό στο Βρανά.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν σφοδρή μετωπική σύγκρουση ενός ΙΧ αγροτικού φορτηγού με μηχανάκι. Η σφοδρότητα ήταν τέτοια που το μηχανάκι διαλύθηκε.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Ποιος ήταν ο 28χρονος Στέλιος Τσεκουρλούκης

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης γεννήθηκε το 1993. Παιδί αγροτικής οικογένειας από το Βαρθολομιό. Ο 57χρονος πατέρας είναι κτηνοτρόφος και η 49χρονη μητέρα του εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού. Είχε πέντε αδέλφια.

Όταν ο Στέλιος έγινε viral

Ο Στέλιος Τσεκουρλούκης είχε γίνει viral, με το αστείρευτο χιούμορ του και τα μηνύματα που έστελνε στους διαδικτυακούς του φίλους. Ένα απλό παιδί, με χιούμορ από το Βαρθολομιό που δεν είχε τελειώσει το σχολείο, ωστόσο δεν πτοούνταν. Ο Στέλιος είχε στην ιδιοκτησία του 150 πρόβατα και ήταν ο γνωστός και αγαπητός σε όλους «βοσκός» της περιοχής. «Μόνο δημοτικό πήγα και μετά…λάκισα» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» το 2018:

«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα που δεν συνέχισα το σχολείο, αλλά να γράψεις ότι ακόμη και αν ξαναγεννιόμουν, πάλι μόνο δημοτικό θα πήγαινα και μετά βοσκός. Η αγάπη μου για τα πρόβατα είναι μεγάλη. Ήθελα από μικρός να γίνω κτηνοτρόφος, βοσκός. Πήρα από τον πατέρα μου περίπου 80 πρόβατα και σήμερα έχουμε περίπου 150. Είναι μεγάλη αγάπη τα πρόβατα».

Ο 25χρονος τότε Στέλιος μιλούσε με πάθος και αγάπη για την δουλειά του, αυτή του κτηνοτρόφου: «Η δουλειά είναι σκληρή. Το πρωί με τα πρόβατα, το μεσημέρι στο σπίτι για φαγητό και το απόγευμα μέχρι να πέσει ο ήλιος πάλι με τα πρόβατα. Βέβαια έχω και προσωπική ζωή. Βγαίνω τα βράδια με τους φίλους μου, με τις παρέες μου» Ο Στέλιος είχε ως χόμπυ να μαζεύει κουδούνες και γκλίτσες: «Όταν πηγαίνω σε ορεινά χωριά και βρίσκω κουδούνες ή γκλίτσες που μου αρέσουν, τα αγοράζω».

Στην ερώτησή πως βλέπει το μέλλον της κτηνοτροφίας, ο Στέλιος Τσεκουρλούκης είχε απαντήσει: «Είναι δύσκολη εποχή. Πολλά τα έξοδα, ελάχιστα κέρδη. Μειωμένες οι τιμές για το γάλα, μας έχει φάει το εισαγόμενο. Η κτηνοτροφία εξαφανίζεται και θα μείνουν λίγοι, αυτοί που πραγματικά την αγαπούν…»


Πηγή: ilialive και patrisnews