Θες κι εσύ να ενημερωθείς για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στις νέες θεραπείες για τον HIV;
Θα ήθελες κι εσύ να εκπαιδευτείς πάνω στη θεματική του HIV και του AIDS και να ενημερώσεις το ευρύ κοινό πάνω σε αυτή;
Ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς επηρέασε η πανδημία τα άτομα που ζουν με τον HIV;
Η HelMSIC, στα πλαίσια του τομέα δράσης της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (SCORA), στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των φοιτητών Επιστημών Υγείας όσο και του ευρέως κοινού, στο θέμα του HIV και οραματίζεται έναν κόσμο απαλλαγμένο από το στίγμα. Για τον λόγο αυτό, διοργανώνει το πρόγραμμα “World AIDS Day”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, περιλαμβάνοντας τόσο online όσο και δια ζώσης κομμάτια.
Εν έτει 2021, και παρά τη πρόοδο της επιστήμης, ο ιός του HIV δεν έχει εξαλειφθεί. Τα φάρμακα που έχουμε στη διάθεσή μας, δίνουν τη δυνατότητα στα άτομα με HIV να ζουν μία ομαλή και κανονική ζωή και αυτό είναι ήδη ένα σημαντικό βήμα. Παράλληλα όμως, πρόκληση αποτελεί για το προσεχές μέλλον, η ανακάλυψη νέων, πιο αποτελεσματικών φαρμάκων καθώς και κάποιου εμβολίου, με σκοπό τόσο τη πλήρη ίαση από τον HIV και το AIDS, όσο και την πρόληψη μόλυνσης από τον ιό.
Ταυτόχρονα, εξαιτίας της πανδημίας που προκλήθηκε από τον ιό SARS-CoV-2, τα άτομα με HIV λοίμωξη έχουν απωλέσει την συστηματική παρακολούθηση, λόγω ενασχόλησης των γιατρών τους με την πανδημία, της μειώσεως των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, ή του φόβου των ατόμων με την λοίμωξη προσεγγίσεως των νοσοκομείων.
Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρία στάδια.
1ο Στάδιο: Webinar | Εκπαιδευτικό, διαδικτυακό σεμινάριο για τον HIV και το AIDS, απευθυνόμενο σε φοιτητές σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής)
2ο Στάδιο: Training | Δια ζώσης βιωματικό σεμινάριο ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education) που αποσκοπεί στη προετοιμασία των συμμετεχόντων για τη συμμετοχή στη δράση δρόμου
3ο Στάδιο: Street Action | Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού για τον HIV και το AIDS σε κεντρικές πλατείες, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την εξωτερίκευση της παγκόσμιας ημέρας.
Σε ποιους απευθύνεται:
Το Webinar απευθύνεται σε φοιτητές σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής) και δεν έχει όριο ατόμων. Το Training θα το παρακολουθήσουν περίπου 25 φοιτητές Ιατρικής και 25 φοιτητές Νοσηλευτικής και Οδοντιατρικής. Η επιλογή των συμμετεχόντων ατόμων θα γίνει με βάση τη διαθεσιμότητά τους όλες τις ημέρες του προγράμματος, αλλά και με βάση το κίνητρό τους, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στην αίτησή τους. Το Street Action αφορά φοιτητές ιατρικής, οδοντιατρικής και νοσηλευτικής που παρακολούθησαν το Training.
Κόστος συμμετοχής
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
Webinar: 29/11 στις 18:30
Training: 30/12 στις 17:00
Street Action: 01/12 στις 17:15
Δήλωσε συμμετοχή στη παρακάτω φόρμα έως τις 22/11.
https://www.helmsic.gr/world-aids-day-2021-app/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κάνε click στο παρακάτω άρθρο: https://www.helmsic.gr/blog/2021/11/10/world-aids-day-2021/
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας και στο [email protected]