Για την δύσκολη περίοδο της ζωής του που τα έβλεπε όλα μαύρα και είχε αναγκαστεί να καταφύγει στο αλκοόλ μίλησε ο Σάββας Πούμπουρας. Ο παρουσιαστής που φέτος βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη, αναφέρθηκε σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο της ζωής του αποκαλύπτοντας τις σκέψεις που έκανε αλλά και τι ήταν αυτό που τον έκανε να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να δει τη ζωή του αλλιώς.

«Έφτασα στο σημείο μηδέν, είπα δεν έχει πιο κάτω οπότε κάτι πρέπει να αλλάξω. Οπότε πως αλλάζεις; Ή βρίσκεις ανθρώπους που έχουν βιώσει την αλλαγή και την έχουν αποτυπώσει σε ένα βιβλίο ή ανθρώπους που έχουν βρεθεί στις πιο δύσκολες συνθήκες και έχουν κάτι να σου πουν. Ξυπνούσα και δεν ήθελα να συνεχίσω να ξυπνάω.

Έπεφτα κάθε βράδυ για ύπνο και έλεγα “εντάξει ας μη ξυπνήσω αύριο, ας μη φάω πάλι όλο το άγχος του πρωινού που σηκώνομαι”. Τα πράγματα πάνε καλά στη ζωή – πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε – αλλά το μυαλό μας παίζει σκοτεινά παιχνίδια. Σε βάζει συνέχεια σε μια διαδικασία ότι δεν είσαι καλά, ότι κάτι δε γίνεται σωστά.

Ξύπναγα το πρωί και έλεγα, “μίλησα καλά σε αυτόν; Έκανα τη σωστή κίνηση; Πήρα τη σωστή απόφαση;”. Αυτό σε τρώει και για να μη σε τρώει κάνεις άλλα πράγματα. Το πρωί όταν ξυπνούσα ένιωθα ένα μαύρο σύννεφο και ήταν βαρύ. Το νιώθει πολύς κόσμος. Γι’ αυτό ο κόσμος καταφεύγει σε ουσίες και αλκοόλ, για να μη σκέφτεται. Η σκέψη είναι δηλητήριο» είπε ο Σάββας Πούμπουρας και συνέχισε,

«Δεν είναι λύση, χειρότερα τα κάνει. Εγώ πέρασα σε αυτή τη φάση 1-1,5 χρόνο. Ξυπνάς μια μέρα και λες “περίμενε, δε γίνεται να είμαι έτσι μέχρι να φτάσω στα γεράματα”. Δε μπορείς να είσαι κάθε μέρα. Είπα κάποια στιγμή “τέλος”. Και η Αρετή με βοήθησε αλλά περισσότερο εγώ ο ίδιος… Λες τραβάω τη γραμμή, ξεκίνησα τα βιβλία… και φίλους… Βοήθεια από ειδικούς τότε δε ζήτησα τώρα κάνω ψυχοθεραπεία, σεμινάρια…»