Τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα τιμά σήμερα η Πάτρα, με λαμπρότητα, αλλά και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, καθώς έχουμε έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών στην περιοχή.

Στον Ναό του Αγ. Ανδρέα  εισέρχονται οι πιστοί μόνο από μια είσοδο και θα εξέρχονται επίσης από μία, όπως έγινε και χθες χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, τόσο εκτός , όσο και εντός του ναού.

Επίσης συνεργεία του ΕΟΔΥ  βρίσκονται σήμερα από τις 8:00 μέχρι τις 21:00 στον εξωτερικό χώρο του πρώην καταστήματος εστίασης «ΠΑΤΡΙΝΟ», έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, για έλεγχο του γενικού πληθυσμού, εφόσον το επιθυμεί, καθώς στην είσοδο της εκκλησίας δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών για την πανδημία.

Ποιοι παρέστησαν

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.
Παρέστησαν , επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Παπανδρέου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, και ο πατραϊκός λαός.

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Δημάρχου, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας με τις αντιδημάρχους, Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και Δ.Ε. Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Τασία Τογιοπούλου.

Δεν πανηγυρίζει μόνον ο κεντρικός ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα σήμερα. Πανηγύρεις πραγματοποιούνται και σε δυο ακόμη ομώνυμους ιερούς ναούς της περιοχής μας, στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας και στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Αραχωβιτίκων.