Οι ταινίες από 02/12/2021 έως 08/12/2021 στην Odeon entertainment Πάτρας έχουν ως εξής:

Ghostbusters: Legacy

Στη νέα ταινία Ghostbusters: Legacy μια μαμά και τα δύο παιδιά της μετακομίζουν σε μια μικρή πόλη όταν αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τους αυθεντικούς Ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε πίσω ο παππούς τους. 

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΪΣΟΝ ΡΕΪΤΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΣΙΓΚΟΥΡΝΙ ΓΟΥΙΒΕΡ, ΠΟΛ ΡΑΝΤ, ΦΙΝ ΓΟΥΛΦΧΑΡΝΤ, ΚΑΡΙ ΚΟΥΝ, ΜΑΚΚΕΝΑ ΓΚΡΕΪΣ

The French Dispatch

Η ταινία είναι «ένα ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, τοποθετημένη στο παράρτημα μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη τον 20ό αιώνα. Θα περιστρέφεται γύρω από τρεις ιστορίες και είναι εμπνευσμένη από την αγάπη του Γουές Αντερσον για το The New Yorker, με χαρακτήρες και περιστατικά να αφορούν αληθινά γεγονότα και πρόσωπα του περιοδικού.

Σκηνοθεσία: Γουες Άντερσον
Ηθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τίλντα Σουίντον, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Λεά Σεντού, Μπιλ Μάρεϊ, Έντουαρντ Νόρτον, Γουίλεμ Νταφό

Clifford the Big Red Dog

Όταν η μαθήτρια γυμνασίου Έμιλι Ελίζαμπεθ συναντά έναν μαγικό διασώστη ζώων που της κάνει δώρο ένα μικρό, κόκκινο κουτάβι, δεν περίμενε ποτέ της να ξυπνήσει και να βρει ένα γιγαντιαίο σκύλο στο μικρό της διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Ενώ η μητέρα της βρίσκεται μακριά λόγω δουλειάς, η Έμιλι και ο αστείος αλλά παρορμητικός θείος της, Κέισι, ξεκινούν μια περιπέτεια εξερευνώντας τη Νέα Υόρκη, αλλά αυτή τη φορά με “μεγαλύτερα” μάτια.

Σκηνοθεσία: Γουόλτ Μπέκερ
Πρωταγωνιστούν: Νταρμπι Καμπ, Τζακ Γουάιτχολ, Τζον Κλιζ

The Hand of God

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και ο 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων. Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον Φαμπιέτο αλλά και όλη την πόλη.

Το δεύτερο είναι ένα σοκαριστικό δυστύχημα από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτ, επηρεάζοντας το μέλλον του. Ο Φαμπιέτο παλεύει με την φύση της μοίρας, την σύγχυση που επιφέρει η απώλεια, και τη μεθυστική ελευθερία του να είσαι ζωντανός. Στην πιο προσωπική του ταινία, ο Σορεντίνο μας μεταφέρει σε μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος, παραλογισμό και ομορφιά, καθώς ο Φαμπιέρο βρίσκει ως την μόνη διέξοδο από την ολική καταστροφή, την ίδια του τη φαντασία.

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν: Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert, Luisa Ranieri, Renato Carpentieri, Massimiliano Gallo, Betti Pedrazzi, Biagio Manna και Ciro Capano

House Of Gucci

Η ταινία Ο Οίκος Gucci είναι εμπνευσμένη από την συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και εν τέλει φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και για το τι είναι ικανή μια οικογένεια προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Σκηνοθεσία: ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ
Σενάριο: ΜΠΕΚΥ ΤΖΟΝΣΤΟΝ & ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΠΕΝΤΙΒΕΝΙΑ
Ηθοποιοί: ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ, ΣΑΛΜΑ ΧΑΓΙΕΚ, ΤΖΑΡΕΝΤ ΛΕΤΟ, ΤΖΑΚ ΧΙΟΥΣΤΟΝ, ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ, LADY GAGA, ΤΖΕΡΕΜΙ ΑΪΡΟΝΣ

Λούγκερ

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.
Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά.
Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη; 

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους
Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος

Encanto/ENKANTO: Ένας κόσμος μαγικός

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, ευρισκόμενο σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Όλα τα παιδιά στην οικογένεια είναι ευλογημένα με ένα μαγικό χάρισμα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Όταν η μαγεία της οικογένειας βρεθεί σε κίνδυνο, η Μιραμπέλ θα αποδειχτεί η μόνη σανίδα σωτηρίας.

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάιρον Χάουαρντ, Σαρίζ Κάστρο Σμιθ

Καλάβρυτα 1943

Η αναβίωση της διαβόητης ναζιστικής σφαγής με τον Μαξ φον Σίντοφ. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Μαξ Φον Σίντοφ, Άστρίντ Ρος, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης

The Addams Family 2

Η πιο τρομακτική και τρελή οικογένεια του κόσμου επιστρέφει! Και αυτή τη φορά φεύγει για ένα road trip, με τον δικό της αντισυμβατικό τρόπο. Τα απίθανα μέλη της οικογένειας Άνταμς θα επισκεφτούν πολλά μέρη της Αμερικής. Φυσικά θα κάνουν παντού την παρουσία τους αισθητή και θα αφήσουν σε κάθε στάση το ξεχωριστό τους αποτύπωμα. Στη διαδρομή θα συναντήσουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ θα κάνουν το λάθος να αφήσουν την έπαυλή τους στην επίβλεψη της γιαγιάς. Η goth, θανατολάγνα και εκκεντρική οικογένεια θα ζήσει μια ξέφρενη περιπέτεια που θα κοντέψει να τους στείλει… στον τάφο. 

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Τίρμαν, Κόνραντ Βέρνον
Σενάριο: Νταν Χερνάντεζ, Μπένζι Σάμιτ, Μπεν Κουίν, Σουζάνα Φόγκελ

Madres Paralelas

Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη - και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει.
Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Αϊτάνα Σάντσεζ-Γκιχόν, Χουλιέτα Σεράνο, Ρόσι ντε Πάλμα

Aρχηγός από Κούνια 2: Οικογενειακή Υπόθεση

Τα αδέρφια Τέμπλετον έχουν ενηλικιωθεί και απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Όμως ένας νέος αρχηγός από κούνια, με δυναμική προσέγγιση και αποφασιστικό ύφος θα τους ενώσει ξανά και θα φέρει έμπνευση για μια νέα οικογενειακή υπόθεση, που δεν θα έχει προηγούμενο.

Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ
Πρωταγωνιστούν: Άλεκ Μπόλντουιν, Τζέιμς Μάρσντεν, Έιμυ Σειντάρις


Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τις αίθουσες που θα προβάλλονται οι ταινίες πατώντας εδώ.


Επικοινωνία: