Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Νοεμβρίου 2021, εκπαιδευτικό εργαστήριο- workshop Πρώτων Βοηθειών από το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Πατρών. Με το εν λόγω εργαστήριο δάσκαλοι, υπεύθυνοι και μέλη τμημάτων, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών βρήκαν την ευκαιρία έπειτα από επίδειξη-εκτέλεση να μάθουν τις τεχνικές της Κάρπα, της Πνιγμονής και της Θέσης Ανάνηψης.

Το γεγονός της εισόδου και δραστηριοποίησης δεκάδων ατόμων στο χώρο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών λειτουργιών του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών (τουλάχιστον κατά την περίοδο της κανονικότητας), όπως, επίσης, οι καταστάσεις που είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει κανείς στο οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο περιβάλλον του καθημερινά, εύκολα μας κάνουν να αντιληφθούμε τη σημαντικότητα των γνώσεων και των δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών που έλαβαν και αντίστοιχα ανέπτυξαν οι ως άνω συμμετέχοντες, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και τους Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας και ειδικότερα, τους Δημήτρη Χαλιώτη, Αρχηγό Τμήματος-Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών-Ναυαγοσωστικής, Δημήτρη Μπούσια, Εκπαιδευτή Σαμαρείτη-Ναυαγοσώστη, Βασιλική Κουτρομάνου, Εκπαιδεύτρια Ναυαγοσωστικής για την υποδειγματική εκπαιδευτική διδασκαλία, όπως, επίσης, τον υπεύθυνο δράσης, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Σπυρίδωνα Χάιδα, για την άψογη οργάνωση.