Το είδαμε και αυτό τις προάλλες…

Σε γνωστή πιάτσα της Πάτρας καφενείο σέρβιρε πελάτες του στο παγκάκι που βρίσκεται στην πλατεία, κοντά στο μαγαζί.

Ο λόγος είναι απλός. Μια παρέα δύο ανδρών που συχνάζουν στο καφενείο και γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και θα έπρεπε για να κάτσουν σε ένα από τα τραπεζάκια του μαγαζιού να φέρουν μαζί τους το αρνητικό rapid τεστ.

Το έκαναν μία, το έκαναν δύο, στο τέλος δεν είχαν να δίνουν άλλα δεκά ευρα για να πιούν τον καφέ τους ή το ούζο τους στο μαγαζί. Παρακάλεσαν τον ιδιοκτήτη έτσι να τους κάνει τη χάρη και να τους πάει το ούζο με το μεζέ τους στο απέναντι παγκάκι που κάθονταν.

Μάλιστα του υποσχέθηκαν ότι θα του έδιναν και μπουρμπουάρ. Ο ιδιοκτήτης το έκανε όχι για να πάρει το μπουρμπουάρ, αλλά για να τους εξυπηρετήσει αφού είναι εδώ και χρόνια πελάτες στο μαγαζί του.

Χωρίς βέβαια να ξέρει αν το… ούζο και καφές στο απέναντι παγκάκι τιμωρείται από τα κλιμάκια και τους αστυνομικούς σε περίπτωση ελέγχων. Πάντως, στο τέλος δεν άντεξε ο καφετζής και αφού τους εξυπηρέτησε είπε στους δυο φίλους του.

«Δεν αφήνετε τα ούζα να πάτε για το εμβόλιο. Γιατί αν συνεχίσετε έτσι βλέπω να ξεκινάω να βάζω από τώρα τα… κονιάκ για το μνημόσυνο». Μόνο που δεν τους βγήκαν τα τυράκια και τα σαλαμάκια από το στόμα από τους δύο άνδρες, ακούγοντας τον. Κυνικός ο καφετζής, αλλά αληθινός…