Το ταμείο των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πάτρας δεν ζεστάθηκε από το πέρασμα της Black Friday.

Παρά τις προβλέψεις και τις προετοιμασίες των εμπορικών μαγαζιών της Πάτρας για την Μαύρη Παρασκευή, στην πραγματικότητα το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων, ίσα που την αισθάνθηκε.

Η αγορά της πόλης είδε την κίνηση της να τονώνεται κάπως μόνο από τις μεσημεριανές ώρες και μετά, όταν σταμάτησε η βροχή που έριχνε από το πρωί και σχηματίστηκαν ουρές έξω από ορισμένα πολυκαταστήματα.

Αυτό ήταν όλο. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες της αγοράς ακόμα και αυτήν η μικρή τόνωση δεν αφορούσε τόσο τα μικρά καταστήματα, αλλά κυρίως τις αλυσίδες των μεγάλων brands που για ακόμα μία φορά πήραν τη μερίδα του λέοντος.

Με λίγα λόγια η Black Friday ήταν μάλλον απογοητευτική για την αγορά της Πάτρας και σίγουρα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των επαγγελματιών. Το όλο θέμα προβληματίζει ακόμα περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι δείχνει μια εμφανή τάση των καταναλωτών για τις αγορές και τα ψώνια τους εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Μια τάση που μάλλον αποτυπώνει την διάθεση που δεν υπάρχει από το κοινό για αγορές, ακόμα και με προσφορές και εκπτώσεις, αλλά και την γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας που έχει φέρει προφανώς ο κορωνοϊός.

Νοοτροπία που βασίζεται στον δισταγμό για ψώνια και αγορές και στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το όλο κλίμα της αγοράς.