Πάνω από 6.000 κρούσματα στο σύνολο τους έχουν ήδη εντοπιστεί στην Αχαΐα από τις αρχές του μήνα έως σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα προτού καν κλείσει ο μήνας έφτασαν τα 6.261 και υπάρχουν δυο ακόμα ημέρες που ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τα 6.500.

Όλες οι προβλέψεις έτσι που ήθελαν τον μήνα Νοέμβριο έως τον χειρότερο από την αρχή της πανδημίας επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νοέμβριος έχει ήδη σχεδόν τα διπλάσια κρούσματα από τον Αύγουστο και τον Μάρτιο που  είχαν περισσότερα από 3. 000 κρούσματα ο καθένας τους και έχει περάσει στον πάνθεο της ιστορίας ως χειρότερος μήνας για την Αχαΐα.

Κοιτάζοντας κανείς των πίνακα των κρουσμάτων του Νοεμβρίου, με βάση τα όσα ανακοινώνει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ, παρατηρεί ότι οι περισσότερες ημέρες του μήνα είχαν από 200 κρούσματα και πάνω.

Δύο ημέρες μάλιστα ξεπέρασαν και το φράγμα των 300 κρουσμάτων με τα 308 κρούσματα της 16ης Νοεμβρίου και τα 307 της 9ης Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά το ποσοστό θετικότητας με βάση τα τεστ που γίνονται δεν είναι και τόσο μεγάλο, παραμένει κοντά στο 1,30%.

Η διασπορά όμως είναι σημαντική και παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε ένα υψηλό στάνταρ, υπάρχει η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και μετά.