Από το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η προσέλευση των πιστών στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα εν όψει των εορτής του Πολιούχου, την Τρίτη στις 30 Νοεμβρίου.

Ο κόσμος προσέρχεται για να προσκυνήσει στον ναό του Αγίου Ανδρέα, με την Ιερά Μητρόπολη να έχει προχωρήσει στην τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και με τους πιστούς να μπαίνουν στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα τους.

Ωστόσο, δεν παρατηρούνται συνωστισμοί και συναθροίσεις αφού η προσέλευση του κόσμου δεν είναι μεγάλη, κάτι που αναμένεται να αλλάξει από την Δευτέρα παραμονή της εορτής όταν θα κορυφωθούν και οι εκδηλώσεις.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι παρόλο που οι πιστοί στο σύνολο τους φορούσαν τη μάσκα τους, ωστόσο δεν κρατούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις. Κάτι που θα πρέπει να αλλάξει από την παραμονή όταν και η προσέλευση των πιστών αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η είσοδος των πιστών γίνεται από την κεντρική είσοδο και η έξοδος από διαφορετική πόρτα. Αξίζει να αναφέρουμε όμως ότι κατά την είσοδο των πιστών δεν υπάρχουν έλεγχοι ούτε για τους ανεμβολίαστους, ούτε για τους εμβολιασμένους, δηλαδή, σύμφωνα με ανθρώπους που πήγαν για να προσκυνήσουν, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για να ζητήσει είτε πιστοποιητικό, είτε αρνητικό rapid τεστ.

Κάτι βέβαια που ο Μητροπολίτης Πατρών είχε εμμέσως ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη που έγινε με τους φορείς και την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. παρόλο που οι τελευταίοι είχαν ζητήσει να εφαρμοστεί η ΚΥΑ.

Δηλαδή οι έλεγχοι που ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση για τους ιερούς ναούς. Απόφαση όμως που δεν δέχτηκε η Ιερά Οικουμενική Σύνοδος, την κατεύθυνση της οποίας ακολουθεί η Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Μένει να δούμε τι θα γίνει την παραμονή και ανήμερα του Αγιά Ανδρέος, καθώς οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και η Λιτανεία, όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.