Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει οι επιδρομές ομάδων κουκουλοφόρων σε πολυτελή καταστήματα στις ΗΠΑ. Οι επιδρομές είναι καλά οργανωμένες. Δεκάδες κουκουλοφόροι εφορμούν σε μεμονωμένα καταστήματα γνωστών εταιρειών. Σπάνε τις προθήκες, αρπάζουν ακριβά προϊόντα και γίνονται «καπνός».

Θύματα των επιδρομών έχουν πέσει καταστήματα της Apple, αλλά και γνωστών οίκων μόδας, από άκρη σε άκρη της Αμερικής.

Πολλές χιλιάδες δολάρια αξίζουν τα κλοπιμαία
Η αξία των κλοπιμαίων κάθε επιδρομής είναι από μερικές χιλιάδες μέχρι εκατό χιλιάδες δολάρια. Οι δράστες διαφεύγουν με αυτοκίνητα και είναι αποφασισμένοι για όλα, λέει η Αστυνομία. Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Σαν Φρανσίσκο, στην κατοχή τους είχαν δύο όπλα.

Στην Καλιφόρνια σχεδόν δεν περνά μέρα χωρίς πλιάτσικο, οι Αρχές έχουν θορυβηθεί και τα εμπορικά μέτρα ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας. Στο Όκλαντ αυξήθηκαν οι περιπολίες, όμως ακόμα και όταν επεμβαίνει γρήγορα η Αστυνομία πολλοί από τους δεκάδες δράστες καταφέρνουν να ξεφύγουν με τη λεία τους.

Οι ζημιές υπολογίζονται σε 760.000 δολάρια ανά δισεκατομμύριο τζίρου, δηλαδή περίπου 1 τοις χιλίοις λένε αναλυτές της αγοράς. Στον απόηχο των φυλετικών ταραχών και με την πανδημία να εντείνει την κοινωνική κρίση, οι ομάδες αυτές χτυπούν καταστήματα που είναι γεμάτα εμπορεύματα ενόψει των εορτών και διοχετεύουν τη λεία τους στη μαύρη αγορά.