Την πιο ευαίσθητη πλευρά της έδειξε η Χριστίνα Λαμπίρη όταν βρέθηκε καλεσμένη της Ζωής Κρονάκη, στην εκπομπή «Μαμα-δες» της ΕΡΤ2. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στους γονείς της, οι οποίοι έχουν φύγει από την ζωή και «λύγισε» στη σκέψη τους.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Χριστίνα Λαμπίρη σημείωσε πως «για μένα δεν υπήρχε επιλογή να κάτσω, ήταν μονόδρομος. Είχα ισχυρότατες κρίσεις πανικού όπως αυτές που είχα την τελευταία χρονιά της τηλεόρασης και γι΄αυτό ολοκλήρωσα εκεί όλη αυτή την προσπάθεια».

«Το ότι ήμουν διαζευγμένη με ένα παιδί δεν ήταν κάτι που χρησιμοποιήθηκε ποτέ από εμένα, ούτε συστηνόμουν έτσι, ούτε καν είχα πει “δε μπορώ να έρθω σήμερα γιατί είναι άρρωστο το παιδί μου” ούτε “δε μπορώ να μείνω παραπάνω ώρες γιατί πρέπει να γυρίσω στο παιδί μου”. Αντιθέτως, επειδή η δουλειά δεν έχει ωράριο, πολλές φορές την έπαιρνα μαζί μου προκειμένου να τη βλέπω».

«Η μαμά μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ήταν πάντα εκεί. Είμαι ορφανή και από τους δυο γονείς μου. Μου λείπει η μαμά μου. Και οι δυο μου λείπουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι όσο μεγαλώνεις σου λείπουν περισσότερο ίσως γιατί τώρα έχω τη δυνατότητα να σκέφτομαι και περισσότερο. Υπάρχουν στιγμές που τους σκέφτομαι πάρα πολύ έντονα. Δε θα πω ότι τους μιλώ αλλά τους σκέφτομαι και θυμάμαι στιγμές» πρόσθεσε, εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά, η Χριστίνα Λαμπίρη.