Έχουμε επανεκκίνηση της εμβολιαστικής προσπάθειας, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ανακοινώνοντας ότι σήμερα το πρωί (Σάββατο 27 Νοεμβρίου) ξεπεράσαμε τους 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση.

Είναι μια καλή περίοδος για τους εμβολιασμούς, πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνοντας γνωστό ότι χθες καταγράφηκαν 92.000 εμβολιασμοί, αριθμός που είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο.
«Καθημερινά έχουμε 20.000 εμβολιασμούς την πρώτη δόση»

Έχουμε κάθε μέρα περίπου 20.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης και περίπου 50.000-60.000 εμβολιασμούς της τρίτης -αναμνηστικής- δόσης, σημείωσε ο υφυπουργός και προσέθεσε: «Συνολικά τον τελευταίο μήνα, έχουν μπει στην πλατφόρμα των ραντεβού για την πρώτη δόση περίπου 500.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 320.000 εμβολιάστηκαν ήδη και οι υπόλοιποι έχουν σε εξέλιξη ραντεβού.
Σημαντικό να πειστούν οι άνω των 60

Από τους 20.000 που κλείνουν ραντεβού κάθε ημέρα, αφορούν κυρίως ηλικίες 18-55 ετών και είναι λιγότεροι των μεγαλύτερων ηλικιών και ανέφερε ότι είναι δύο οι παράγοντες που σημειώνεται αύξηση στις νεότερες ηλικίες.

Ο πρώτος είναι ο κίνδυνος που τους οδηγεί να θωρακιστούν καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δύσκολα και ο δεύτερος είναι ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid test».

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι οι 570.000 συμπολίτες άνω των 60 ετών αποτελούν το 80-90% που τελικά καταλήγουν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

Πραγματικά αν μπορούσαμε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο η Πολιτεία αλλά και ο οικογενειακός τους κύκλος θα είναι πολύ σημαντικό, είπε ο κ. Γεωργαντάς.