Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να συνέλθουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, τη θέση τους πήραν οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών λόγω των βροχοπτώσεων. Οι καταστροφές που σημειώθηκαν στις καλλιέργειες, η μετατροπή της Πατρών-Πύργου σε ποτάμι με κίνδυνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους εργαζόμενους που την χρησιμοποιούν καθημερινά, υπενθυμίζουν με το χειρότερο τρόπο τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ και τοπικών διοικήσεων που διαχρονικά μείωσαν τις δαπάνες για πυροπροστασία και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς δεν θεωρούνται επιλέξιμες σε σχέση με τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Για την κυβέρνηση, οι τελευταίες καταστροφές με αποκορύφωμα την ανθρώπινη ζωή που χάθηκε στην Ηλεία αποτελούν παράπλευρες απώλειες «εξωπραγματικών» καιρικών φαινομένων που ωστόσο τον 21ο αιώνα υπάρχει η τεχνογνωσία και το απαραίτητο δυναμικό να προβλεφθούν, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και το λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις.

H σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας κι απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Καμία αναμονή! Καμία ανοχή στον εμπαιγμό και την κοροϊδία κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας!

Να καταγραφούν οι ζημιές και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% άμεσα σε όλους όσους επλήγησαν, για όλες τις ζημιές, χωρίς τους γνωστούς όρους που αποκλείουν μεγάλο μέρος των πληγέντων.