Αρκετά δύσκολη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ολλανδία, ενώ τα μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού επεκτείνονται και στα γήπεδα, με το ποδόσφαιρο να πλήττεται περισσότερο από όλα τα σπορ στη χώρα.

Τα δεδομένα με την πανδημία δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου, καθώς τα κρούσματα Covid-19 παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε -μεταξύ άλλων μέτρων- να επεκτείνει το lockdown στα γήπεδα της χώρας για άλλες τρεις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως εκτός των εγχώριων διοργανώσεων, όπως η Eredivisie, ο Αγιαξ θα υποδεχτεί χωρίς κόσμο τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η Φέγενορντ θα παίξει με κλειστές πόρτες κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, ενώ χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες θα πραγματοποιηθούν και οι αναμετρήσεις Αλκμααρ-Ράντερς και Φίτεσε-Μούρα.

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Φέγενορντ και τον Αγιαξ ενδέχεται να μεταφερθεί για τις 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να έχει κόσμο στις εξέδρες, σε περίπτωση που ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα μετά τις αποφάσεις που θα πάρει η επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 14 Δεκεμβρίου.