Συνδικαλιστής δεν είμαι. Από τη φύση μου, μου αρέσει να ανακατεύομαι στα κοινά με σκοπό πιο πολύ να δώσω παρά να πάρω. Τα τελευταία 15 χρόνια είμαι μέλος της Ε.Ε.Ν e- Θέμις, της οποίας τυγχάνω αντιπρόεδρος, μιας ένωσης που δημιουργήσαμε με 15 φίλους με σκοπό την προσφορά στο συνάδελφο.

Από τότε μέχρι σήμερα έχω συμμετάσχει, διοργανώσει, παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια ημερίδες σε όλη την Ελλάδα με ποικίλη θεματολογία. Από την τριβή μου αυτή, και από την καθημερινή παρουσία μου στις δικαστικές αίθουσες ήδη από το 2006 ως ασκούμενος δικηγόρος, θεωρώ ότι γνωρίζω άριστα τις ανάγκες του σύγχρονου δικηγόρου, τα προβλήματα του κλάδου και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία. Η απόφαση μου για συμμετοχή στα κοινά του Συλλόγου μας βασίζεται πάνω σε αυτούς του τρεις στόχους, του οποίους έχω γνωρίσει και μπορώ να υπηρετήσω με επιτυχία.

Πρώτον θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης η οποία θα λύσει τα χέρια σε πολλά προβλήματα των συναδέλφων και θα τους βοηθήσει να ασχολούνται περισσότερο με την επιστήμη τους και να απαλλαγούν από χρονοβόρες και γραφειοκρατικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Στόχος είναι να πηγαίνουμε πια στα δικαστήρια μόνο για να δικάζουμε και να αποφύγουμε το χάσιμο χρόνου σε ουρές και υπηρεσίες. Δεύτερον, είναι κοινός τόπος πως ο κλάδος βρίσκεται στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του με τεράστια ζητήματα που τον ταλανίζουν όπως τον περιορισμό της ύλης, την υπερπληθυσμό του κλάδου, την πτώση των αμοιβών. Είμαι σίγουρος ότι λύσεις υπάρχουν και έχουν προταθεί κατά καιρούς ακόμα και στα συνέδρια που οργανώνουμε ανά την Ελλάδα.

Αυτό που χρειάζεται είναι θέληση και επιμονή στο στόχο και πραγματικά πιστεύω ότι με τους άξιους συνυποψήφιους μου και τον πρόεδρό μας έχουμε τη δυνατότητα και τη θέληση να προβούμε σε καινοτόμες αλλαγές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και να επηρεάσουμε και τις αποφάσεις στην ολομέλεια των συλλόγων. Τρίτον, όπως είχα γράψει και παλιότερα η θέση του δικηγόρου στην κοινωνία έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα και έχουμε απολέσει την παλαιότερη υπόληψη και σεβασμό που απολαμβάναμε μεταξύ των συμπολιτών μας. Ατυχείς πρακτικές του παρελθόντος και η ατιμωρησία απομάκρυναν το δικηγόρο από την κοινωνία με αποτέλεσμα η τελευταία να διαμορφώσει μια εικόνα ενός κλάδου που πλουτίζει εις βάρος της κοινωνίας αδιαφορώντας γι’ αυτήν και τα προβλήματά της. Είναι καιρός η στάση αυτή να αλλάξει, ο δικηγόρος και η κοινωνία να επανασυνδεθούν και ο κλάδος να συμμετέχει πιο ενεργά στα κοινά της πόλης και του κοινωνικού συνόλου προασπιζόμενος τις αρχές και τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των μελών της.

Δεν υπόσχομαι τίποτα. Εξάλλου όπως έλεγαν και οι παλιότεροι συνάδελφοι δικηγόρος που υπόσχεται δε λέει την αλήθεια. Δηλώνω όμως παρών και πανέτοιμος να παλέψω με όλους τους συναδέλφους για την πρόοδο και την ευημερία του κλάδου και της κοινωνίας μας. Καλή επιτυχία σε όλους και καλή επιτυχία στον ιστορικό μας Σύλλογο.