Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη συμμέτοχη του Κωτσόπουλου Μιχάλη ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδος Εφήβων-Νεανίδων, καταφέρνοντας την εξασφάλιση τεσσάρων μεταλλίων, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, σε άψογη συνεργασία με τους αθλητές που αγωνίζονταν αλλά και τους υπόλοιπους προπονητές της αποστολής.

   Αναλυτικότερα ο Πατρινός διεθνής  προπονητής έλαβε μέρος στο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων 2021 που διεξήχθη στη Βοσνία στις 12-15 Νοεμβρίου. Κάνοντας πράξη όλα όσα είχε δηλώσει κατά την αποδοχή της θέσης αυτής: «Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης, προσφέροντας τα μέγιστα ώστε όλοι μαζί, να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τις διακρίσεις της Εθνικής μας ομάδας».

   Όπως και έγινε, ήταν σημαντική και καταλυτική η παρουσία του εκεί μεταλαμπαδεύοντας το πάθος και την αγάπη του στους διαγωνιζόμενους αθλητές για το άθλημα που υπηρετεί τόσα χρόνια. 

   Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο την ημέρα της επιστροφής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Διαχειριστήκαμε σωστά τα πάντα στην αρχή και στο τέλος αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Δείξαμε στη διάρκεια των ημιτελικών και τελικών πόσο θέλαμε να κερδίσουμε όλοι μαζί σαν ομάδα, και να διακριθούν αυτά τα παιδιά όταν παίζαμε για 6 προημιτελικούς αφήνοντάς την "φωνή μας" μέσα στο τερέν. Παίξαμε απέναντι σε άξιους αντίπαλους, που ήταν σε πιο υψηλή κατάταξη από εμάς και αυτή την φορά κερδίσαμε. Αξιόλογοι ξένοι προπονητές μας έδωσαν συγχαρητήρια βλέποντας μας τόσο στους αγώνες όσο και μετά στις απονομές και ήταν αυτοί που σήκωναν πρώτοι το χέρι να μας συγχαρούν, στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, και αυτό είναι σεβασμός για την εικόνα της ομάδας.

  Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, αυτής της Εθνικής ομάδας για όλο αυτό το ταξίδι και τα ανάμεικτα όμορφα συναισθήματα που ζήσαμε αυτή την τελευταία εβδομάδα δεν έχω λόγια, εκτός από εξαίρετοι αθλητές ήταν και αξιόλογοι χαρακτήρες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους αρχηγούς καθώς και τους φίλους και συναδέλφους για το πολύ καλό κλίμα και συνεργασία μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμη σε όλους τους γονείς, αθλητές, δασκάλους, που παραβρέθηκαν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη μας στην Αθήνα να μας υποδεχθούν με γλυκά κυματίζοντας την σημαία μας φωνάζοντας ΕΛΛΑΣ! Γεμίζοντας υπερηφάνεια τα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών.

  Τώρα που τελειώσαμε, πιστεύω έχουμε κάνει αρκετά πράγματα που θα φανούν στο μέλλον. Εκτός από τα μετάλλια, έχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε γράψει ιστορία, έχουμε κάνει νέους φίλους του Ταεκβοντο στην Ελλάδα. Οι στιγμές αυτές θα μείνουν ανεξίτηλες προσωπικά στην μνήμη μου. Η ομάδα αυτή έχει παρόν και μέλλον, είναι μια δυνατή ομάδα, άσχετα από ποιους συλλόγους απαρτίζεται, αυτή η ομάδα δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον και πιστεύω θα έρθουν σύντομα άλλες μεγαλύτερες επιτυχίες. Χαίρομαι που ήμουν ένα κομμάτι του πάζλ όλης αυτής της επιτυχίας».