«Πόλεμο» με τις λάσπες δίνουν σε καθημερινή βάση όσο διαμένουν στην περιοχή της παραλίας της Λακκόπετρας.

Πρόκειται για μία περιοχή που είναι κυρίως παραθεριστική, έχουν αρκετοί Πατρινοί τα εξοχικά τους και ορισμένες από τις οικογένειες αυτές έχουν αποφασίσει να μένουν μόνιμα εκεί, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από το άγχος της πόλης και την ρουτίνα της.

Οι μετακινήσεις τους όμως έτσι και αλλιώς είναι συχνές αφού δεν υπάρχουν σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και γενικότερα μαγαζιά με είδη για τις πρώτες τους ανάγκες παρά μόνο στο χωριό της Λακκόπετρας ή πιο πέρα ακόμα στην Κάτω Αχαΐα.

Παίρνουν αναγκαστικά έτσι το αμάξι τους σχεδόν καθημερινά, άλλοι για να κάνουν τις αγορές τους, άλλοι για να πάνε στην εργασία τους και αυτό που αντιμετωπίζουν με τους δρόμους που είναι γεμάτοι από λάσπες είτε λόγω της βροχής, είτε λόγω των χωραφιών που ποτίζονται, τους έχει κάνει να αγανακτήσουν.

Όπως λένε μόνο με τρακτέρ μπορούν να διασχίσουν τους χωματόδρομους της περιοχής τους, ενώ κάθε φορά που περνούν από αυτούς φοβούνται μη τυχών το αμάξι τους δεν τα καταφέρει και κολλήσει στις λάσπες.

«Δίνουμε στην κυριολεξία πόλεμο με τη λάσπη για να πάμε στα σπίτια τους» αναφέρει αναγνώστης του patrasevents.gr που έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες. «Στην δική μας γειτονιά μένουν σε μόνιμη βάση και άλλες ηρωικές οικογένειες.  Αρκετοί όμως που έχουν σπίτια δεν αντέχουν. Αποφεύγουν να έρχονται εξαιτίας αυτής της κατάστασης και τους βλέπουμε μόνο τον Αύγουστο».

Όσες φορές και αν έχουν απευθυνθεί στον δήμο αυτός τους έχει παραπέμψει στην περιφέρεια. Όμως η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι και τόσο καλύτερη ούτε για τους κατοίκους της διπλανής παραλίας Καλαμακίου, ούτε για όσους έχουν σπίτια στην  παραλία των Νιφορέικων.  

Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στα παραλιακά μέρη της περιοχής που τους χειμερινούς μήνες γίνονται σχεδόν μη προσβάσιμα από τη λάσπη και την κατάσταση των δρόμων. Είναι ανάγκη επιτέλους οι χωματόδρομοι της περιοχής να αποκτήσουν άσφαλτο ή να υπάρξει μία παρέμβαση για την βελτίωση των δρόμων.

Στο 2021 βρισκόμαστε…