Ο πολύποδας ο οποίος αφαιρέθηκε από το έντερο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι «καλοήθης», αναπτύσσεται «αργά» και «θεωρείται πως είναι προκαρκινικός», χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη, έπειτα από τη βιοψία δείγματος.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, του Δρος Κέβιν Ο’ Κόνορ, που συντάχθηκε προχθές Τρίτη.

Προστίθεται πως συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του κ. Μπάιντεν και ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η κυρία Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.