Στη σύλληψη φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά rapid test για τον COVID-19, πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι, προχώρησε χθες Τετάρτη η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη του Σουφλίου, μετά από καταγγελίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορωνοϊού ως αρνητικά, ενώ οι πολίτες που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Προφανώς, ο φαρμακοποιός είχε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει.

Επειδή όμως τα πιστοποιητικά αυτά αφορούσαν και δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες, μπορεί να ήταν δηλαδή αστυνομικοί ή στρατιωτικοί, ειδοποιήθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην Θεσσαλονινκη και χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.

Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν αυτοί που αναφέρονταν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου απαγορεύεται.