Τα... δόντια του δείχνει ο χειμώνας από τις επόμενες ημέρες. Ήδη επελαύνει ανά την Ελλάδα κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στους δρόμους, καταγράφηκαν το προηγούμενο 48ωρο ενώ στο ίδιο σκηνικό θα κινηθεί ο καιρός και την Πέμπτη.

Για «πανευρωπαϊκό καιρικό καρουζέλ» που θα φέρει «τα πάνω κάτω στις καιρικές συνθήκες της Γηραιάς Ηπείρου τις επόμενες ημέρες» κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του και πίνακες στο Facebook.

«Από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξουν χειμωνιάτικες πινελιές κατά τόπους και στην Ελλάδα», επισημαίνει ακόμη στην ίδια ανάρτηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Πανευρωπαϊκό “Καιρικό Καρουζέλ” θα φέρει τα πάνω κάτω στις καιρικές συνθήκες της γηραιάς ηπείρου τις επόμενες ημέρες, με την πρώτη επεκτατική κίνηση του χειμώνα σε πολλές περιοχές αρχικά των δυτικών, κεντρικών και βορείων τμημάτων της!!

Αντίθετα στη χώρα μας από το ξημέρωμα της ερχόμενης Παρασκευής και μετά, πολυήμερη θα ειναι η παρουσία πολύ ισχυρών κατά διαστήματα νοτιάδων με βροχές κατα περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα εντονότερα καθώς και τα πιο συνεχή φαινόμενα να οδεύουν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα όπου δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ θα ευνοηθεί και η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης σε συγκεκριμένες περιοχές…

Από την ερχόμενη Δευτέρα όμως θα υπάρξουν χειμωνιάτικες…πινελιές κατά τόπους και στην Ελλάδα!!!»