Με φόρα έρχεται το Ηράκλειο και είναι έτοιμο να προσπεράσει – στην 3η θέση που πληθυσμιακά βρίσκεται σήμερα σ’ όλη την Ελλάδα – την Πάτρα, ιδιαίτερα αν οι Πατρινοί δεν «τρέξουν» στη διαδικασία απογραφής του, που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου.

Πέρα από τη γενική αίσθηση που επικρατεί στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ότι ο Δήμος Ηρακλείου προελαύνει τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης, έχουν πάρει αρκετά «ζεστά» το θέμα, αφού ήδη παρατηρείται κινητοποίηση για την απογραφή.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται τόσο από το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όσο και από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, οι οποίοι βλέπουν την απογραφή ως ευκαιρία αύξησης της δυναμικής του Δήμου τους, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως θα φτάσει τους 220.000 κατοίκους.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μεταφέρει στην «Π», την εικόνα που επικρατεί στο Ηράκλειο, αυτή την εποχή: «Είμαστε μια μεγάλη πόλη με δυναμική. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δείχνουν πως είμαστε κοντά στην 3η θέση. Αυτό δείχνει πως είμαστε μια πόλη που αξίζει να ζει κάποιος. Τη φετινή απογραφή τη βλέπουμε ως μια ευκαιρία ν’ αυξήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, μέσω της «Π», προχωρά και σε μια εκτίμηση για το που περιμένει να φτάσει ο πληθυσμός του Δήμου: «Έχουμε ενδείξεις πως το Ηράκλειο θα ξεπεράσει την Πάτρα. Εκτιμούμε πως έχουμε αυτή τη στιγμή περίπου 220.000 κατοίκους. Αυτό δείχνει πως ο κόσμος μας εμπιστεύεται και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μείνουν εδώ».

Πηγή: Πελοπόννησος