Έκτακτη σύσκεψη για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη θα αφορά το θέμα των μέτρων προστασίας εν όψει του εορτασμού της πόλης για τον Πολιούχο της, σε μία περίοδο όπου η έξαρση καλπάζει και η Αχαΐα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη.

Αυτό που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος είναι το πως θα εορταστεί ο Πολιούχος, αν θα πρέπει να γίνουν όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και τι μέτρα χρειάζεται να παρθούν, εφόσον είναι σίγουρο ότι χωρίς αυτά θα υπάρξουν συνωστισμοί και συναθροίσεις.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κάθε χρόνο το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα είναι μαζικό και έρχονται πάνω από 50.000 επισκέπτες όλες τις μέρες των εκδηλώσεων για να ανάψουν ένα κερί στην χάρη του.

Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, κάτω από τις συνθήκες που βρίσκεται η περιοχή, θα ήταν μία υγειονομική βόμβα που θα είχε αρκετές πιθανότητες για να εξαπλώσει ακόμα περισσότερο τη διασπορά.

Από την άλλη δεν είναι σίγουρο το ποια θα είναι η αντίδραση της τοπικής εκκλησίας και της Ιεράς Μητρόπολης σε περίπτωση που χρειαστεί να ματαιωθούν κάποιες από τις εκδηλώσεις. Πάντως όλα είναι ανοικτά.

Στη συνάντηση θα δώσει το παρών ο Μητροπολίτης Πατρών με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο και οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των υγειονομικών παραγόντων για να αποφασίσουν πως θα γίνει ο εορτασμός με ασφάλεια για την δημόσια υγεία.