Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Σωτήρης Χατζάκης στην κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα μιλώντας στη δημοσιογράφο Ελένη Μουστάκη για την πρόωρη αυλαία της παράστασης που σκηνοθέτησε ο ίδιος, «Συνοικία το όνειρο». Ο γνωστός σκηνοθέτης εξέφρασε την δική του αλήθεια για όσα συνέβησαν.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, ο Σωτήρης Χατζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν κάτι το καταπληκτικό αυτό που έγινε και κάτι μοναδικό στα θεατρικά χρονικά. Είναι μια επίδειξη βίας, βαρβαρότητας και σκληρότητας ψυχικής αυτό που συνέβη. Δύο χρόνια προετοιμάζαμε την «Συνοικία το όνειρο», παίζουμε για δέκα παραστάσεις και αρρωσταίνει ένα κορίτσι από κορονοϊό. Ακολουθούν άλλα δύο παιδιά από την παράσταση, υψηλοί πυρετοί παρότι εμβολιασμένοι, πνευμονία ο ένας και ακριβώς σε αυτό το διάστημα βρίσκει το Γυάλινο θέατρο την ευκαιρία! Κατεβάζει το έργο χωρίς να δει αν θα πάει καλά γιατί δεν έπαιξε για να πει ο επιχειρηματίας, «δεν πάει το έργο άρα θα το κατεβάσω». Δεν πρόλαβε. Πετάει στον δρόμο και τους άρρωστους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ηθοποιούς».

«Βρίσκονται όλοι στον δρόμο, ενώ το έργο είχε προγραμματιστεί να πάει μέχρι το Πάσχα, ξαφνικά τους δίνει κάτι ψίχουλα και παίρνω τον κ. Μπιμπίλα που το σωματείο μας είναι έκτακτο. Επιτέλους μετά το metoo είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί και στο εργασιακό bullying και την κακοποιητική εργασιακή βία. Βρίσκονται τα παιδιά μετέωρα, 15 στο σύνολο λαμπροί ηθοποιοί,χωρίς να καταλάβουν τι έχει γίνει και είναι πάρα πολύ θυμωμένοι και κυρίως ανήσυχοι».

«Η πλευρά του παραγωγού πλήρωσε ψίχουλα μέχρι την μέρα που απολύθηκαν τα παιδιά. Όλα τα άλλα λεφτά που είχαν προγραμματίσει όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τις οικογένειες τους μέχρι το Πάσχα που είναι; Θα εξετάσω τις επόμενες κινήσεις μου με τον νομικό σύμβουλο του σωματείου μας» πρόσθεσε ο γνωστός σκηνοθέτης στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στο MEGA.