Ένοχος και στο Εφετείο κρίθηκε ο οδηγός του μοιραίου οχήματος που στοίχισε την ζωή του 22χρονο Νίκου Καραπάνου τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου 2015 στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αφαιρώντας την ζωή του φοιτητή, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση με 5ετή αναστολή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη και οδήγηση υπό επήρεια μέθης.

Ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης, η οποία εκδικάστηκε χθες, αργά το μεσημέρι, χωρίς ο ίδιος να παραστεί για λόγους υγείας. Εκπροσωπήθηκε όμως από τον συνήγορό του, δικηγόρο Αναστάσιο Τελώνη, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά εκ μέρους του εντολέα του συγγνώμη από τους γονείς του 23χρονου, ζήτησε όμως από το Δικαστήρια, ελαφρυντικά όπως του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς επίσης την παραγραφή του αδικήματος της σωματικής βλάβης από αμέλεια σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο λέγοντας πως «δεν συνετίστηκε από την πρωτόδικη ποινή του, δεν έδειξε σημεία μεταμέλειας, είναι επικίνδυνος στους δρόμους και η καταδίκη του είναι μονόδρομος».

Τελικώς το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο όπως πρωτοδίκως, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις. Του επέβαλε συνολική ποινή φυλακίσεως 4ετών και 10 μηνών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση), αλλά μείωσε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από 5 σε 3 έτη.

Στο άκουσμα των αιτημάτων της υπεράσπισης, η μητέρα του θύματος, η οποία ήταν η μοναδική μάρτυρας που εξετάστηκε, με πόνο ψυχής ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος οδηγός σε ημικωματώδη κατάσταση λόγω μέθης έχοντας χάσει τον έλεγχο έπεσε με σφοδρότητα στο όχημα του γιου μου και του αφαίρεσε τη ζωή. Έναν χρόνο μετά εξακολούθησε να πίνει και να οδηγεί και να φθάνει σε άσχημο επίπεδο/ Έκανα καταγγελία στην Τροχαία, συνελήφθη έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2016 και καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Συνέχισε, όμως και μετά την καταδίκη του. Τον είδα να παραβιάζει το κόκκινο στην Αγίου Ανδρέου και να τρέχει με 120 χλμ/ώρα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, μπροστά από το σημείο που σκότωσε το παιδί μου… Ο Νίκος μου είναι πλέον ο μεγάλος απών. Εύχομαι μόνο να μην θρηνήσουμε άλλα άδικα θύματα από οδηγούς υπό την επήρεια μέθης», συνέχισε η χαροκαμένη μάνα. Στο πλευρό της ο σύζυγός της, ο οποίος όμως δεν άντεχε να καταθέσει στο δικαστήριο.