Την οργή του για τους αρνητές ιερείς, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρότεινε να γίνει οριζόντια υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παππά.

Για τους ιερείς που επιμένουν να μην εμβολιάζονται είπε:

«Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο το θεό να μας ''πειράζει''. Από την επιδεκτικότητα του ανθρώπου αν γίνεται όργανο του σατανά, όπως εν προκειμένω γίνονται αυτοί που δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας».

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε ο χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει «για να μην τον κολλήσει» και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει.

«Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», σχολίασε.

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου πως δεν μπορεί διενεργεί η Εκκλησία ελέγχους στις εισόδους των ναών, τόνισε ότι είναι λογικό και πως δεν μπορεί ο παππάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος που προσφέρει εθελοντικά να κάνουν ελέγχους.