Ανακοίνωση εξέδωσε την Δευτέρα η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ η οποία αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για διενέργεια εμβολιασμών σε κατοίκους της υπαίθρου των γύρων περιοχών από την Πάτρα.

Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ: «Η πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ σχετικά με την οργάνωση και διενέργεια εμβολιασμών σε κατοίκους της υπαίθρου εξελίσσεται με σημαντικά αποτελέσματα.

Η προσέλευση των κατοίκων των χωριών αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα την εβδομάδα 15 -19 Νοεμβρίου να έχουν διενεργηθεί 158 εμβολιασμοί. Οι περιοχές που επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού στην Αχαΐα ήταν: τα Αργυρά Δήμου Πατρέων, η Ζαρούχλα στην Αιγιάλεια, το Δαμακίνι και το Σαλμενίκο στην περιοχή του Ερινεού, ο Ριόλος και το Ματαράγκα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Όσον αφορά τον νομό Ηλείας, η Μονάδα επισκέφθηκε τα χωριά Λάλα, Κούμανι και Πέρσαινα.

Η εμβολιαστική διαδικασία, με τη συνδρομή της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας, που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου έχει ξεπεράσει τους 300 εμβολιασμούς μέχρι τώρα, συνολικά, σε Αχαΐα και Ηλεία.

Η εμβολιαστική κάλυψη αφορά τόσο την πρώτη και τη δεύτερη, όσο και την αναμνηστική (τρίτη) δόση και διενεργείται με το εμβόλιο της Pfizer. Σημαντικοί συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα είναι οι ιατροί των Κέντρων Υγείας που συμμετέχουν στην επιτόπια εμβολιαστική παρέμβαση.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενισχύει την ανόρθωση τοίχους ανοσίας στους κατοίκους της υπαίθρου με την άμεση προσέγγισή τους, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός διασποράς της νόσου του νέου κορονοιού, να μειωθούν οι ασθενείς και να αποφευχθούν οι εισαγωγές νοσούντων σε νοσηλευτικές μονάδες και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”.