Πρωτόκολλο συνεργασίας της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, υπογράφηκε χθες στην έδρα της ομοσπονδίας, στο ΟΑΚΑ. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Διαμαντής, ενώ για λογαριασμό της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέστη η πρόεδρος της ομοσπονδίας κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Η συνεργασία της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ με το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Παροχή δύο (2) υποτροφιών ετησίως ύψους 50% επί των διδάκτρων σε εγγεγραμμένους αθλητές της ΕΑΟΜ ΑμεΑ οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που πραγματοποιεί το Κολλέγιο.

- Εθελοντική συμμετοχή φοιτητών των προγραμμάτων Προπονητικής, Διοίκησης Αθλητισμού, Αποκατάστασης, Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Διαιτολογίας, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών σε εκδηλώσεις της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

- Υποστήριξη αθλητικών γεγονότων και διοργανώσεων, καθώς και κοινωνικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

- Διοργάνωση σεμιναρίων ή/και θεματικών παρουσιάσεων από την Ομοσπονδία προς τους σπουδαστές του Κολλεγίου.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία που είναι αθλητικού, εκπαιδευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου θα έχει πολλά να προσφέρει στην Ομοσπονδία μας στο μέλλον», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Η κα. Καρυοφύλλη και ο κ. Διαμαντής, με το πέρας της διαδικασίας, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα και με τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του στίβου, Νάσο Γκαβέλα καθώς και με τον προπονητή του Νέστορα Κολοβό.

Ο ΑΣ Ελπίδα κατέκτησε το πρωτάθλημα μπάσκετ με νοητική αναπηρία

O ΑΣ Ελπίδα κατέκτησε το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Ν.Α. που διεξήχθη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.

Στον αγώνα που έκρινε τον τίτλο, ο ΑΣ Ελπίδα επικράτησε 74-22 των Αετών Θεσσαλονίκης και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο τυφλών: Πρωτιές για Τριανταφύλλου και Παπαχρήστο

Οι Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Κεραυνός) και Θεόκλητος Παπαχρήστος (Πυρσός), πρώτευσαν στις δύο κατηγορίες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος τζούντο τυφλών που διεξήχθη στο Λουτράκι, παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων της ΕΟΤ.

Ο Τριανταφύλλου στα -81 κιλά, επικράτησε του Πολυζώη Ρήγα (Πυρσός), ενώ ο Παπαχρήστος, στα +100κ., νίκησε τον Χαράλαμπο Τοκατλίδη (Πυρσός).

Ο έφορος εθνικών ομάδων της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος, στο περιθώριο των δύο πρωταθλημάτων, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της ΕΟ Τζούντο, Δημήτρη Μιχαηλίδη για την εξαιρετική συνεργασία των δύο ομοσπονδιών εδώ και πολλά χρόνια.