Ο πόνος στους ώμους μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και τείνει να ποικίλει από άτομο σε άτομο. Οι ώμοι σας αποτελούν σημαντικές αρθρώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τις χρησιμοποιείτε πολύ και ως εκ τούτου τις καταπονείτε. Σκεφτείτε το: Σχεδόν κάθε φορά που κινείτε τα χέρια σας, οι ώμοι σας δουλεύουν.

Από τι προκαλείται ο πόνος στους ώμους;
Ο πόνος στον ώμο μπορεί να προκληθεί από παγιδευμένο τένοντα (που ονομάζεται τενοντίτιδα), αρθρίτιδα, οστικό ερέθισμα, τραβηγμένο μυ ή ακόμα και γενική καταπόνηση. Εάν αρχίσατε πρόσφατα να γυμνάζεστε περισσότερο τους ώμους σας στο γυμναστήριο, μπορεί να αισθανθείτε πόνο από μύες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό.

Ο πόνος μπορεί να προέλθει και από πιο σοβαρούς τραυματισμούς, αν και αυτοί τείνουν να είναι αρκετά προφανείς.

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν όμως, είναι ότι μπορεί να προκληθεί και από την κακή στάση του σώματός σας. Όταν σκύβετε, επηρεάζετε την μέση και την πλάτη σας, όπως και τους ώμους αλλά και τον αυχένα, προκαλώντας γενική ενόχληση.

Η λανθασμένη στάση μπορεί να προκληθεί από πολλά και το βασικότερο αυτών είναι ο αδύναμος πυρήνας.

Η σανίδα θα σας βοηθήσει
Μια από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για όλο σας το σώμα είναι η απλή σανίδα.

Έρευνα από το Χάρβαρντ έχει συνδέσει τις σανίδες με την αυξημένη δύναμη του πυρήνα και ένα ισχυρότερο ενδιάμεσο τμήμα συνολικά μπορεί να έχει θετική επίδραση στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των ώμων σας, σύμφωνα με μελέτη από το International Journal of Sports Physical Therapy.

Όταν ο πυρήνας σας είναι πιο δυνατός, έχετε καλύτερη στάση, η οποία μπορεί να μειώσει και την ενόχληση στην περιοχή των ώμων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην γυμνάζεστε, ασκώντας πίεση σε μυς που ήδη σας πονούν.

Αλλά αν ο πόνος στον ώμο σας έρχεται και φεύγει, η εκτέλεση σανίδων μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε δύναμη στον πυρήνα και τους ώμους σας για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.