Στον καναπέ της Ελένης Μενεγάκη έκατσε ο Θοδωρής Αθερίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, την οικογένειά του και την παράσταση που σκηνοθετεί στο «Μικρό Παλλάς».

«Στο θέατρο αν είσαι πρωταγωνιστής και κάνεις επιτυχία τα χρήματα είναι πολύ καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που από το θέατρο έβγαλαν πολλά χρήματα. Τα μεγέθη με την τηλεόραση όμως δεν συγκρίνονται. Μπορεί να σε βλέπουν στο θέατρο 500 άτομα και στην τηλεόραση ένα επεισόδιο να το δουν εκατομμύρια άτομα», είπε αρχικά.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω ανέφερε ότι τελείωσε το 1987 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και μετά από 7 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα.

«Με τον εγγονό μου έχω τρελαθεί»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οικογένειά του και στο εγγόνι του, το οποίο υπεραγαπά.

«Όταν η κόρη μου ήταν μικρούλα τα έκανα όλα. Σαφέστατα έκανε περισσότερα η μαμά της. Πίστευα ότι δεν μπορώ να αγαπήσω πλάσμα περισσότερο από την κόρη μου. Τώρα δεν το ξέρω αυτό. Με τον εγγονό μου έχω τρελαθεί. Η πρώτη χαρά ήταν που τον είδα. Το καλοκαίρι το περάσαμε μαζί και περάσαμε υπέροχα», ανέφερε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Όταν έχεις μεγαλώσει παιδί δεν φοβάσαι. Τον παίρνω και μόνος μου. Δεν νιώθω ανασφάλεια. Παίζουμε, χορεύουμε μαζί. Έχω όρεξη να τον βλέπω να χαίρεται και να κάνει πράγματα».

«Ήθελα να γράψω μια αμιγώς κωμωδία»
Για την παράσταση «Μαθήματα Κωμωδίας» που θα κάνει πρεμιέρα την 1η Δεκεμβρίου στο «Μικρό Παλλάς», σημείωσε: «Έχω 6 χρόνια να γράψω και έγραψα τα «Μαθήματα Κωμωδίας». Μετά τη ζοφερή πραγματικότητα ήθελα η συνάντηση με τον κόσμο να γίνει με όρους λύτρωσης και απελευθέρωσης. Με την καραντίνα ήθελα να γράψω μια αμιγώς κωμωδία».

«Θα δουλέψουμε μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα, την Αναστασία Τσιλιμπίου, τον Δημήτρη Σαμόλη και τον Αντώνη Κρόμπα. Είναι η ιστορία ενός φτωχού, πρώην σκηνοθέτη, που ανακοινώνει ότι θα κάνει μαθήματα κωμωδίας και πηγαίνουν 4 άνθρωποι. Αυτά τα μαθήματα είναι πραγματικά, μέσα από τις δραματικές σχολές και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα έργο», αποκάλυψε.

«Δεν θα είμαστε μαζί με την Σμαράγδα (Καρύδη). Η Σμαράγδα Χορεύει, τραγουδάει, παίζει, σκηνοθετεί και περιμένω πως και πως να γράψει. Την ακούω σε όλα. Οι παρατηρήσεις της πάντα είναι εύστοχες», κατέληξε.