Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ζητώ την απομάκρυνση του αμιάντου από τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα, είναι από τις παλαιότερες συνοικίες και αποτελεί μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης.

Τουλάχιστον 115 κατοικίες της συγκεκριμένης περιοχής του κέντρου της Πάτρας διαθέτουν στέγες αμιάντου.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλά χρόνια, η χρήση και η εμπορία του αμίαντου έχει απαγορευτεί στη χώρα μας με σχετική νομοθεσία.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση απομάκρυνσης του αμίαντου από την περιοχή, χωρίς επιβάρυνση των ιδιοκτητών, σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των σκεπών με σύγχρονα υλικά, φιλικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η διενέργεια ελέγχων προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος του κινδύνου και κατ’ επέκταση να προταθούν οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στις στέγες αμιάντου των εργατικών κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας και β) πότε θα έχει πραγματοποιηθεί η πλήρης απομάκρυνση του αμιάντου από την περιοχή, χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων.